Afaceri de 18,2 milioane euro pentru Gral Medical, anul trecut

28.01.2014

Gral Medical a înregistrat anul trecut o creştere a cifrei de afaceri, cu toate că investiţiile în piaţa de servicii medicale private au fost în scădere. De asemenea, compania a anunţat că începe în acest an parteneriat internaţional pe segemntul oncologiei.

Astfel, în 2013, grupul a obţinut o cifră de afaceri de peste 18,2 milioane de euro, mai mare cu 10% comparativ cu nivelul din anul precedent. Avansul a fost susţinut de segmentul de oncologie.

În plus, Gral Medical estimează pentru 2014 un avans al veniturilor de 20%, iar bugetul de investiţii va fi de peste 2 milioane de euro.

“Mi-aş dori că multe centre medicale să menţină ritmul investiţiilor că până în anii precedenţi, deoarece piaţă nu s-ar mai dezvoltă în lipsă lor, însă sunt conştient că euforia invesţională din anii trecuţi a dus la o presiune uriaşa, trăită şi pe propria piele, şi anume şi anume lupta cu profitul” a declarat acţionarul companiei Gral Medical, Robert Şerban.

Investiţiile companiei anul trecut se ridică la aproape 7 milioane de euro, în contextul în care s-a înregistrat un declin al investiţiilor în spitale noi şi centre medicale private.

Legat de parteneriatul pe segemntul oncologiei, Gral Medical a precizat că are o colaborare în domeniul de business şi academic cu MUVI (Medical University of Vienna Internaţional GmbH).

Printre noutăţile aduse în ţara noastră prin aceast parteneriat se numără diagnosticul preventiv oncologic.

Citiți și despre: