Afaceri de 20,7 milioane euro pentru Temad Co, în primele 9 luni

22.10.2014

Importatorul şi distribuitorul de produse auxiliare pentru construcții și industrie, Temad Co, a raportat în primele nouă luni ale anului o creştere de 13% a cifrei de afaceri, la 20,7 milioane de euro. Creşterea a fost susținută de proiectele de renovări și de construcțiile noi, cu accent pe termoizolații prin producția proprie de plasă din fibră de sticlă.

În perioada analizată, compania a distribuit 19 milioane de articole și 6,3 milioane de metri pătraţi de plasă din fibră de sticlă, către segmentul renovărilor și construcțiilor noi.

Cele mai mari avansuri, de peste 15%, au fost raportate în lunile februarie, martie și septembrie, rezultate bune fiind însă obţinute și în perioada considerată un maxim sezonier – iulie, august și septembrie.

“Investiția în producție ne-a sprijinit dezvoltarea în condițiile unei piețe nesigure, care își continuă declinul și în 2014. Am mizat pe segmentul termoizolațiilor, un sector foarte important care se va dezvolta și în următoarea perioadă și ne-am concentrat eforturile pe producția și vânzările de plasă de fibră de sticlă și accesorii necesare sistemelor termoizolante, reușind astfel să depășim chiar estimările proprii privind cifra de afaceri”, a declarat Florin Madar, Director General Temad Group.

Producția fabricii companiei, care este amplasată la Brașov şi are un număr de 50 de angajați,  a ajuns la 6.300.000 de metri pătraţi de plasă din fibră de sticlă, lucrând la capacitate maximă, în condiţiile în care cererea depășește, la ora actuală, capacitatea de producție.

“Având în vedere evoluția afacerilor Temad în primele 9 luni și luând în considerare faptul că industria construcțiilor este puternic influențată de condițiile meteorologice, estimăm o creștere moderată în trimestrul patru și o cifră de afaceri totală în creştere cu 10% pentru anul 2014 faţă de estimările de la începutul anului”, a adăugat Florin Madar.

Fabrica de plasă de fibră de sticlă a Temad a fost construită anul trecut, în urma unei investiție de peste 1 milion de euro şi are o capacitate de producție anuală de circa 9 milioane metri pătraţi, asigurând astfel necesarul pentru reabilitarea termică a peste 4.500 de blocuri cu 10 etaje.

Citiți și despre: