Stiri: Companii

Afaceri de 210 milioane lei pentru ManpowerGroup România

02.06.2015

ManpowerGroup România a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de peste 210 milioane lei (47 milioane euro), în creștere cu 10% față de cea raportată anul anterior. Astfel, compania își continuă tendința ascendentă, atingând cea mai solidă performanță din cei 12 ani de activitate pe piața din ţara noastră.

În plus, marja brută a înregistrat o creștere față de 2013, depășind pragul de 16 milioane lei, ceea ce reprezintă un nou vârf, comparativ cu anii anteriori.

„Creșterile au fost obținute pe fondul unei strategii susținute de eficientizare a activităților companiei, atât din punct de vedere al optimizării proceselor operaționale, cât și al concentrarii pe atragerea de noi clienți” a declarat Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup România.

Compania are în medie 4300 de angajați, din care majoritatea prestează activități în regim de muncă temporară în beneficiul a numeroase companii din țară.

Directorul general al ManpowerGroup România afirmă că principalul vector de creștere au fost însă serviciile de recrutare permanentă pentru personal angajat direct de clienți, iar pe de altă parte diversificarea portofoliului prin atragerea de noi clienți, din industrii diferite.

„Este important că am reușit să consolidăm trendul nostru de creștere, unul din factorii determinanți ai sustenabilității și succesului pe piață. Rezultatele obținute anul trecut se conformează în bună parte planurilor noastre de dezvoltare, dar ar fi putut depăși cotele actuale dacă o mare parte a provocărilor din 2014 nu ar fi vizat chestiunile administrative ce derivă din cadrul de reglementare,” a explicat Valentin Petrof.

Începând de anul trecut, ManpowerGroup își gestionează portofoliul de servicii la nivel local prin două entități juridice (S.C. Manpower România SRL și S.C. Manpower HR SRL).