Stiri: IT&C

Afaceri de 2,3 milioane euro pentru Zitec, în 2013

10.02.2014

Producătorul de aplicaţii online, Zitec, a avut în 2013 afaceri de 2,3 milioane euro, în creştere cu peste 60% comparativ cu nivelul înregistrat în 2012. Tot anul trecut, numărul angajaţilor a avansat cu peste 50%, la un total de peste 90 de specialişti software.

Avansul cifrei de afaceri a fost susţinut de pieţele externe, jumătate din veniturile companiei provenind din proiecte livrate pe plan extern, în principal către clienţi din Statele Unite, Marea Britanie, Grecia, Cipru sau Arabia Saudită.

“Pe plan local, compania a înregistrat performanţe notabile şi pe zona de eCommerce, în portofoliu având primul proiect extern al celui mare retailer online din România, website-ul liderului din retailul offline de produse electroIT, precum şi soluţia eCommerce pentru liderul în servicii de turism”, au explicat reprezentanţii Zitec.

La ora actuală, compania are în portofoliu 72 de clienţi pentru care livrează proiecte şi soluţii software bazate pe o serie de tehnologii open source, precum PHP, Magento, Drupal, Ruby, aplicaţii pentru dispozitive mobile, dar şi soluţii bazate pe tehnologii Microsoft.

Pentru acest an, producătorul de aplicaţii online va continua angajările, recrutând încă aproximativ 30 de specialişti.

„Anul trecut ne-am axat atât pe extinderea echipei, a portofoliului de tehnologii software pe care lucrăm, cât şi pe creşterea calităţii serviciilor de dezvoltare, iar obiectivul principal din acest an este consolidarea echipei. În paralel, vom continua să punem accent pe calitatea soluţiilor şi serviciilor furnizate”, a declarat Alexandru Lăpuşan, CEO şi co-fondator Zitec.