Afaceri de 26,8 milioane euro pentru iQuest, în 2014

11.03.2015

Compania iQuest a încheiat 2014 cu o cifră de afaceri de 26,8 milioane de euro, în creștere cu peste 7% față de anul anterior, și 15 clienți noi în portofoliu. Segmentul de clienți cu cea mai mare creștere în cifra de afaceri, de 69%, a fost cel de Technology, urmat de Life Sciences, cu o creștere de 18% și Telecom, cu 14%.

La ora actuală, echipa iQuest numără peste 600 de angajaţi, iar compania dorește să majoreze numărul de specialiști până la finalul anului și urmează să își mute sediul din Cluj-Napoca într-o clădire de birouri cu o suprafață de peste 6.000 metri pătraţi, amplasată în centrul orașului.

În plus, 2014 a însemnat pătrunderea iQuest pe noi piețe din Europa de Est – Polonia, Ucraina, Rusia, iar acest lucru a presupus și deschiderea unui nou birou la Varșovia, care să sprijine strategia de extindere a companiei. De asemenea, pentru acest an, planurile de extindere a business-ului includ și discuții cu potențiali clienți din Asia.

Anul trecut, iQuest a continuat să crească investițiile în dezvoltarea de produse și soluții proprii sau pe platformele partenerilor. De asemenea, pentru a-și susține poziția în anumite industrii și domenii, compania a investit foarte mult și în specializarea angajaților și chiar în dezvoltarea unor noi competențe, în vederea menținerii unui avantaj competitiv pe piață. Anul trecut, portofoliul iQuest a crescut cu 15 clienți noi, majoritatea din verticale precum Technology sau Telecom.

„Ca în fiecare an, urmărim creșterea business-ului atât prin extinderea proiectelor în relațiile cu clienții tradiționali, cât și prin pătrunderea pe noi piețe sau achiziționarea de clienți în zonele unde suntem deja prezenți. Întregirea  portofoliului iQuest cu serviciile de integrare și dezvoltarea de produse proprii ne facilitează această strategie”, a declarat Cornelius Brody, fondatorul iQuest.

Potrivit companiei, cele mai căutate soluții IT pe plan local, anul trecut, au fost cele cloud, mobile și e-commerce, în timp ce, pe plan global, cele mai cerute soluții au fost cele de tip Big Data și Analytics, Internet of Things/Machine-to-Machine, cloud și e-commerce.

De asemenea, compania a anunţat că în acest an își va muta sediul din Cluj-Napoca într-o clădire de birouri de clasa A, amplasată în centrul orașului, pe platforma fostei fabrici Flacăra. Totodată, Cornelius Brody preia funcția de Chairman of the Board, iar Jürgen Samuel (foto) devine noul CEO al iQuest.

„În contextul expansiunii geografice și al complexității business-ului, iQuest a considerat oportună adăugarea unui plus de experiență managerială și acordarea de putere decizională Board-ului existent, care, începând cu 1 ianuarie, validează strategia pe termen lung propusă de echipa executivă”, au afirmat reprezentanţii companiei. 

Citiți și despre: