Stiri: Sanatate

Afaceri de 340 milioane euro pentru Farmexim, în 2013

28.01.2014

Farmexim a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 340 milioane euro, în creştere faţă de nivelul din anul precedent. Nivelul este mai mare cu 17% comparativ cu anul 2012. În plus, profitul distribuitorului de medicamente a crescut anul trecut cu peste 50%.

”Pentru a susţine ritmul alert de creştere pe care compania l-a înregistrat în ultimii ani, dar şi pentru a spori nivelul serviciilor oferite către partenerii săi, producători de medicamente sau farmacii, Farmexim a iniţiat în anul 2012 un amplu proces investiţional care a avut ca principal obiectiv pregătirea companiei pentru provocările anilor următori”, au declarat reprezentanții companiei, într-un comunicat de presă.

În plus, distribuitorul a deschis luna aceasta un nou depozit, situat în comuna Baloteşti. Investiția în centrul logistic se ridică la peste 16 milioane de euro.

Pentru acest an, Farmexim are în plan continuarea dezvoltării. Compania intenționează să extindă un un centru de depozitare, în Timișoara. Spațiul din Balotești are peste 15.000 de metri pătrați și permite depozitarea a peste 11.000 de articole.

 “Suntem foarte mândri de această realizare. Am reuşit să construim un centru logistic la cele mai înalte standarde, un etalon pentru industria farmaceutică din România. Totodată, suntem convinşi de faptul că noile facilităţi implementate vor contribui la creşterea nivelului de servicii pe care le oferim partenerilor noştri” a declarat  Ovidiu Buluc, director general, Farmexim.

Potrivit lui, afacerile distribuitorului vor avansa în acest an cu minimum 10%.