Stiri: Companii

Afaceri de 44 milioane euro pentru Menatwork, în 2013

19.03.2014

Afacerile grupului de firme Menatwork au avansat anul trecut cu 15 procente, comparativ cu 2012, producătorul român și furnizorul de soluții complete pentru construcții raportând un rezultat de 44 milioane de euro.

La începutul anului trecut, compania şi-a propus ca toate cele 11 firme membre ale grupui să aibă în 2013 creşteri ale cifrei de afaceri, iar la nivelul grupului avansul să fie de miminum 10%.

Creşterea cifrei de afaceri a Menatwork a fost susţinută de investițiile realizate în cele două decenii de activitate pe piața din România. Per total, în această perioadă, compania a avut investiţii de peste 35 milioane de euro care s-au îndreptat către achiziția de utilaje industriale și linii tehnologice automatizate, dar și către mărirea suprafeței depozitelor, creșterea parcului auto și dezvoltarea continuă de noi produse și servicii.

”Considerăm un real succes faptul că de la startul cu o societate,5 angajați și o cifră de afaceri de 2.040.203.000 lei, cât am înregistrat la finele anului 1994, după primul an de activitate, azi, după 20 de ani, am ajuns la 300 angajați, 11 firme membre ale grupului și afaceri consolidate de peste 44 de milioane de euro”, a afirmat Luigi Caverni, proprietarul Grupului de firme Menatwork.

În contextul în care piaţa locală nu a dat semne de revenire în ultimii ani, grupul de firme a continuat să identifice noi arii de business, lucru care a adus o consolidare a companiei pe piața românească, dar și la export.

„Pe lângă planul investițional derulat pe parcursul celor 20 de ani de activitate, o contribuție semnificativă la creșterea afacerilor a avut-o procesul de reorganizare a firmelor membre în centre de profit, proces pe care am reușit să îl finalizăm la începutul anului curent. Am fost nevoiți să ne adaptăm la situația pieței atât prin reorganizarea internă, cât şi prin dezvoltarea unor noi segmente de activitate, precum agricultura şi eficienţa energetică. Pentru asta a trebuit să investim în noi unități de producție și în trainingul specialiștilor noștri”, a mai spus Luigi Caverni.

Pentru 2014, Menatwork estimează că ritmul de creştere se va menţine, iar compania își îndreaptă atenția către îmbunătăţirea competenţelor celor peste 300 de angajaţi și consolidarea business-ului.