Slide

Stiri: Finante

Afaceri de 5,3 milioane euro pentru Eturia, în 2014

26.03.2015

Anul trecut, agenția de turism specializatǎ în destinaṭii exotice, Eturia, a vândut vacanțe în cele mai inedite și îndepărtate locuri din lume. Compania a realizat astfel o cifră de afaceri de 5,3 milioane de euro, față de anul anterior agenția raportând afaceri similare, însă trendul general este de ușoară creștere.

În 2014, 3.100 de români au apelat la consultanții agenţiei pentru a-și cumpăra excursii în destinații exotice și vacanțe personalizate.

Cele mai scumpe vacanţe

Cele mai scumpe vacanțe vândute au fost în zone precum America, Maldive sau Ecuador, costul acestora depășind 25.000 euro. Este vorba de un circuit în Statele Unite care a combinat Coasta de Vest și Coasta de Est, cu un pret de 31.000 , un circuit de o lună în Africa pentru 2 adulți (Namibia, Africa de Sud, Botswana, Zambia, Kenya, Tanzania și Uganda), de 28.000 euro, şi un circuit de 20 zile în Ecuador & Galapagos și Columbia, pentru 25.000 euro.

„Turiștii români care aleg destinațiile exotice au vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani și fac parte din middle și top management sau sunt antreprenori, cele mai întâlnite profesii fiind de avocat sau medic. Aceștia au un venit mediu spre high, între 1.000 și 3.000 de euro pe luna, și preferă să meargă în concedii de două ori pe an, în sezonul de vară și de iarnă. De cele mai multe ori astfel de excursii se fac în cuplu sau în familie”, au afirmat reprezentanţii agenţiei Eturia.