Stiri: Companii

Afaceri de 8 milioane lei pentru S.A.S Grup, în 2013

05.02.2014

S.A.S Grup a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 8 milioane lei. Rezultatul este cu 16% mai mare comparativ cu nivelul din anul 2012. De asemenea, profitul companiei a crescut cu 233%, de la 0,3 milioane lei, la 1 milion de lei.

S.A.S Grup este liderul pieţei româneşti a sistemelor de supraveghere şi control al flotelor auto prin GPS.

„Creşterea cifrei de afaceri în 2013 reflectă îndeplinirea obiectivelor noastre de business: am câştigat aproape 800 de companii-clienţi noi, astfel încât numărul acestora a urcat de la peste 1.000 la finele lui 2012 la peste 1.800 la sfârşitul anului trecut. În ceea ce priveşte profitul de anul trecut, acesta se explică atât prin avansul general a businessului, cât şi prin creşterea vânzărilor serviciilor noastre cu valoarea adăugată mai mare, respectiv a modulelor software opţionale de supraveghere şi management al flotelor, în plus faţă de licenţa standard”, a declarat Adrian Dinu, director general S.A.S Grup.

Compania a avut astfel o marjă de profit de 12,5%, valoarea foarte bună comparativ cu anii trecuţi când pe piaţa de profil marjele practicate erau în scădere.

Adrian Dinu a mai explicat că creşterea este datorată, de asemenea, investiţiilor constante realizate de companie. De exemplu, în 2013, SAS Grup a lansat o aplicaţie pentru determinarea stilului de condus al şoferilor. Această aplicaţie poate spune managerilor care dintre angajaţi conduc agresiv, crescând costurile cu combustibilii, uzura maşinii sau încălcând regulile de circulaţie.

Legat de piaţa de profil, Adrian Dinu a explicat că evoluţia a fost sub aşteptări. Acestea preconiza că se va ajunge la aproximativ 100.000 de echipamente, însă nu s-a depăşit nivelul de 90.000.

„Dintre acestea, peste 22.000 de echipamente active de monitorizare prin GPS sunt de la SAS Grup, aşa încât, ca şi cotă de piaţă, ne menţinem la cca 25%. Obiectivele pe anul 2014 vizează constanţa în acest sens şi continuarea investiţiilor în proiectele de cercetare-dezvoltare”, a încheiat Adrian Dinu.