Afaceri de 8,5 milioane de euro pentru DENT ESTET, în 2017

15.03.2018

DENT ESTET, companie membră a grupului MedLife, a înregistrat anul trecut o creștere organică de peste 30%, raportând o cifră de afaceri de 8,5 milioane de euro (39.659.019 RON) în 2017. Cele mai mari ponderi în evoluția cifrei de afaceri le au, în continuare, protetica și implantologia dentară.

Numărul pacienților noi tratați în clinicile DENT ESTET a înregistrat un total de peste 8.500 anul trecut, dintre care 4.000 au fost copii și adolescenți. De la deschidere până în prezent, peste 75.000 de pacienți au vizitat clinicile, iar în acest moment, 530 de pacienți accesează zilnic serviciile DENT ESTET.

Veniturile grupului DENT ESTET în creștere au fost susținute de evoluția diviziilor supraspecializate, de estetică (fațete, coroane dentare, incrustații, proteze dentare etc.) și implantologie dentară, dar și de introducerea tratamentelor ghidate digital.

În 2016 a fost deschis propriul laborator digital complex de tehnică dentară – Laboratorul Aspen -, coordonat de o echipă de tehnicieni dentari cu vastă experiență în domeniu. La finele anului 2017, Laboratorul Aspen a înregistrat o cifră de afaceri de 550.000 de euro (2.556.000 RON). Acesta este dotat cu aparatură digitală premium și oferă soluții estetice de înaltă acuratețe, care nu pot fi realizate cu aparatura CAD-CAM de cabinet. În plus, eficientizează timpul de lucru al medicului și reduce timpul de așteptare al pacienților, în unele cazuri chiar și până la 24 de ore.

În 2017 ponderea serviciilor dentare de implantologie a crescut cu 15% față de anul precedent.

“Rezultatele DENT ESTET demonstrează o activitate susținută, conform planurilor ambițioase pe care le-am proiectat împreună. Intenționăm ca și în anul 2018 să creștem semnificativ peste competiție prin inovație, digitalizare, perfecționarea multidisciplinară continuă a echipei și dorința de a ne apropia cât mai mult de nevoile pacienților”, susține Mihai Marcu, Președinte și CEO al MedLife.

În 2018, o direcție importantă în strategia de business a Grupului este continuarea planului de investiții prin deschiderea a două noi clinici în țară.

„În 2014 am făcut primii pași pentru a răspunde dorințelor pacienților noștri de a fi prezenți și în alte orașe din țară, prin deschiderea clinicii pentru copii din Timișoara. Continuăm acest proces și, mai mult decât atât, anul acesta nu ne vom extinde doar cu o clinică în Sibiu, ci cu două clinici, una destinată exclusiv copiilor, iar cealaltă centrată pe tratamente dentare pentru adulți”, declară dr. Oana Taban, Fondator și Director General al Grupului DENT ESTET.

Anul trecut, în luna mai, DENT ESTET a lansat o nouă clinică pentru adulți, cu cel mai înalt grad de digitalizare din țară. Unitatea medicală are și cea mai mare suprafață dintre toate clinicile Grupului. La momentul deschiderii investiția în aparatură de ultimă generație s-a ridicat la 850.000 de euro, iar în prezent se ridică la 1 milion de euro.

„Investiția permanentă în aparatură și tehnici de tratament digitalizate aduce un aport semnificativ în dezvoltarea clinicilor noastre. Am ales să investim permanent în dotarea tuturor clinicilor, nu doar a unui singur sediu, tocmai pentru că știm cât de importante sunt pentru pacienți beneficiile incomparabile ale tehnologiilor digitale”, adaugă dr. Oana Taban.

 

 

 

 

Citiți și despre: