Afaceri de vânzare

01.05.2017

Preţurile încep de la câteva mii de euro şi pot ajunge chiar şi la sute de mii sau milioane de euro. Pentru cei care cred că ar reuși pe calea antreprenoriatului, însă nu vor să se confrunte cu toată birocrația și timpul consumat pentru a demara o afacere și a o face funcțională, există o altă soluție – cumpărarea unei afaceri la cheie. Fie că este vorba de un restaurant, un hotel, un service auto sau un salon de înfrumuseţare, anunţurile abundă iar preţurile încep de la câteva mii de euro şi pot ajunge chiar la sute de mii sau milioane de euro.

Cele mai ieftine afaceri de vânzare cuprind numai autorizaţiile şi dotările necesare derulării business-ului, iar cele cu preţuri mai ridicate includ şi proprietatea afacerii, inclusiv echipamente mai scumpe.

Avantajele unei afaceri la cheie sunt reprezentate de faptul că antreprenorul nu mai trebuie să piardă timp pentru chestiuni birocratice, putând să se apuce imediat de treabă şi să îşi pună în practică ideile. Pe de altă parte însă trebuie avut în vedere motivul pentru care afacerea este de vânzare și cât de profitabilă a fost, este sau poate deveni cu un management atent.

Înainte de a prelua o afacere trebuie ținut cont de motivele pentru care se renunţă la ea şi de cum poate deveni profitabilă

Cel mai des întâlnite afaceri de vânzare

Printre cel mai des întâlnite afaceri de vânzare se numără saloanele de înfrumuseţare şi cosmetică, service-urile auto, cafenele sau magazinele.

De exemplu, un salon de înfrumuseţare, cu toate dotările necesare şi autorizaţiile, are un preţ cuprins între 5.000 şi 15.000 de euro, conform anunţurilor postate pe site-ul transfer-business.com, specializat în business-uri la cheie.

Pe lista afacerilor de vânzare se află şi grădiniţele private, locurile de joacă sau afterschool-urile. Pentru un preţ de 30.000 – 39.000 de euro puteţi prelua o astfel de afacere, proprietarii oferind autorizaţiile, locaţiile închiriate şi acreditările necesare pentru această activitate.

Dacă doriţi să intraţi în domeniul comerţului, puteţi prelua un magazin fizic sau unul online, pentru 30.000 de euro, respectiv 6.000 de euro.

În cazul în are v-aţi gândit să intraţi în business în domeniu turismului, o agenţie de turism poate fi „cumpărată” pentru 2.500 de euro.

Un restaurant pentru 120.000 de euro

Printre cele mai interesante oportunităţi de afaceri se numără restaurante, hoteluri şi pensiunile.

Aşadar, pentru 120.000 de euro, puteţi cumpăra un restaurant cu specific american, în Bucureşti. Unitatea are dotări complete, iar proprietarul spune că este ideal şi pentru organizarea de evenimente.

Pentru 120.000 de euro, puteţi cumpăra un restaurant cu specific american în Capitală

Un alt restaurant, situat în Centrul Vechi al Bucureştiului, se vinde cu 200.000 de euro.

Dacă preţul unui restaurant este peste buget şi totuşi sunteţi interesat de un business în domeniul alimentaţiei publice, puteţi prelua o shaormerie pentru 40.000 de euro.

Pentru 22.000 de euro puteţi începe să operaţi o cafenea, situată tot în centrul Capitalei sau prelua o covrigărie, pentru 12.000 de euro.

În cazul în care credeţi că jocurile de noroc sunt cele care v-ar aduce profit, prețul pentru o sală de bingo este de 105.000 de euro.

Cât costă o clinică medicală?

Şi în domeniul medical să găsesc afaceri de vânzare: o farmacie naturistă, un laborator de analize şi chiar o clinică medicală, preţurile fiind cuprinse între 50.000 de euro şi 100.000 de euro.

Cu 1 milion de euro puteţi prelua un hotel în judeţul Mureş

Unul dintre cele mai scumpe business-uri de vânzare este un hotel în judeţul Mureş. Unitatea deţine 22 de camere şi un restaurant cu 80 de locuri, iar proprietarul hotelului ar vrea să îl vândă pentru nu mai puţin de 1 milion de euro.

Tinerii români vor să devină antreprenori

22% dintre tinerii români au în vedere demararea unei afaceri, conform unui studiu realizat de Romanian Business Leaders și GfK România. Potențialii antreprenori cred că pot schimba ceva în bine pentru mediul de afaceri și că oamenii cinstiți pot avea succes în afaceri, în timp ce 34% consideră că eșecul este un prilej de învățare.

34% dintre tineri consideră că eșecul în afaceri reprezintă un prilej de învățare

La nivel declarativ însă, procentul celor care ar vrea să aibă o afacere este mult mai mare. Conform unui alt studiu, 70% din tineri declară faptul că ar fi interesaţi în viitor de deschiderea propriei afaceri, iar 22,63 la sută se declară încă nesiguri de abilităţile antreprenoriale, fiind nehotărâţi în acest sens.

Cât de ușor îţi poţi deschide o afacere?

​În România se pot deschide afaceri mai uşor decât în Bulgaria sau Ungaria, conform studiului Doing Business 2017, realizat de Banca Mondială, care precizează că au existat efecte negative aduse de noua procedură de înregistrare a firmelor în scopuri de TVA.

România este pe locul al 62-lea în lume, dintr-un total de 190 de ţări luate în calcul, la uşurinţa cu care se pot deschide afaceri, țara noastră clasându-se peste vecinele noastre din Uniunea Europeană, Ungaria (75) şi Bulgaria (82).

Pentru deschiderea unei afaceri în România trebuie parcurse şase proceduri, care necesită 12 zile.

Cât de uşor operezi o afacere în România?

Uşurinţa scoaterii permiselor de construcţie – România ocupă locul 95 din 190 de ţări

Racordarea la curentul electric – România ocupă locul 134 din 190 de ţări

Înregistrarea proprietăţii – România ocupă locul 57 din 190 de ţări

Uşurinţa cu care se plătesc taxele – România ocupă locul 50 din 190 de ţări

 

 

Citiți și despre:

  • 10 întrebări pentru viitorii antreprenori10 întrebări pentru viitorii antreprenori Test pentru cei care vor să înceapă o afacere: eşti antreprenor, vizionar sau inventator? Dacă v-ați decis ca anul 2014 să fie anul în care să porniți pe cont propriu și să deschideți o afacere în domeniul […]
  • Antreprenoriatul în RomâniaAntreprenoriatul în România Care sunt pașii pe care trebuie să îi facă cei care vor să-și deschidă o afacere. Dacă peste granițe toți tinerii sunt învățați, încă din timpul școlii, care sunt pașii pe care trebuie să îi facă pentru a-și […]
  • OTP Antreprenor a atras peste 10.000 de persoaneOTP Antreprenor a atras peste 10.000 de persoane OTP Consulting România și Universitatea Politehnica din București au anunţat rezultatele, pentru primele șase luni, ale proiectului multi-regional “Antreprenor - idei de afaceri de succes și dezvoltarea […]
  • Pe 20 februarie începe programul de antreprenoriat UPGRADERPe 20 februarie începe programul de antreprenoriat UPGRADER Prima ediţie a programului de antreprenoriat UPGRADER, va începe pe 20 februarie, anul curent, şi va dura şase săptămâni. Startup-urile selectate, în cadrul priectului, vor beneficia de pregătire […]
  • O nouă ediţie a IMM ReStart are loc pe 14 octombrie, la IașiO nouă ediţie a IMM ReStart are loc pe 14 octombrie, la Iași Doingbusiness.ro va organiza pe data de 14 octombrie, la Iași, o nouă ediţie a seriei de evenimente IMM ReStart. Evenimentul va oferi antreprenorilor și managerilor locali din Iaşi și din județele învecinate […]