Afaceri în creştere la Axis Communications

31.01.2018

Anul trecut, Axis Communications 2017 a înregistrat o creştere de 7 procente a vânzărilor nete, până la 2.204 milioane de coroane suedeze, în timp profitul operaţional al companiei a avansat cu 9.3%, la 206 milioane coroane suedeze.

Profitul operațional după impozitare pentru această perioadă a atins pragul de 132 milioane de coroane, în timp ce profitul per acţiune este de 1.90 coroane.

Consiliul administrativ a propus neacordarea de dividende pentru anul fiscal 2017.

”Creşterea continuă înregistrată în ultimul trimestru şi rezultatele totale ale întregului an, au condus la vânzări record pentru anul 2017. La creşterea de anul acesta au contribuit semnificativ achiziţiile de companii realizate în anul 2016. De exemplu, pe parcursul celui de-al patrulea trimestru, Axis s-a bucurat de integrarea completă a companiei 2N, angajaţii din SUA fiind incluşi în organizaţia Axis. De asemenea, un impact mare l-a avut lansarea de către Axis a primei camere termice din seria AXIS P Line, compania făcând un pas important spre a oferi clienţilor săi un produs accesibil, dar și performant, ce poate fi integrat într-o arie extinsă de scenarii de securitate”, a anunţat Ray Mauritsson, Preşedinte Axis Communications, CEO Axis.

Valorile înregistrate în 2017 sunt reflectate şi prin creşterea numărului de angajaţi. La finele anului trecut, compania avea aproximativ 2.900 de angajaţi.

„Strategia noastră curentă este de a atinge o creştere a vânzărilor anuală de 15% şi o margine operaţională de minim 10%”; a mai spus acesta.

La nivel local, Marius Potorac-Roman, Key Account Manager România, a declarat că în anul 2017, Axis Communications a continuat să participe la educarea pieței de securitate din România pentru implementarea proiectelor cu inteligență sporită, a proiectelor de supraveghere video IP care aduc eficiență în diferite domenii de activitate.

„Similar anilor precedenți, piața din România a înregistrat și în 2017 o creștere de peste 50% a cifrei de vânzări, confirmând preferința integratorilor pentru produse și soluții de calitate provenite îndeosebi de la liderul tehnologiei video IP”, a mai spus Marius Potorac-Roman.

 

 

 

Citiți și despre: