Stiri: Companii

Afaceri în creştere pentru Accace, în prima jumătate a anului

21.07.2014

Compania de externalizare și consultanță de afaceri, Accace, a raportat o creștere cu 20% a cifrei de afaceri în România în prima jumătate din acest an, comparativ cu aceeași perioadă din 2013. Rezultatul pozitiv se datorează în principal tendinței de externalizare a serviciilor de contabilitate și salarizare din partea companiilor multinaționale existente pe piața locală, dinamică ce se va accentua în perioada următoare.

Cel mai mare aport la avansul cifrei de afaceri, de circa 70%, a venit din zona de outsourcing, în timp ce serviciile de consultanță fiscală și legală au reprezentat aproximativ 30% din veniturile din primele şase luni ale anului.

„Clienții majori au venit din zona de multinaționale, în special companiile nou intrate pe piața din România, care aleg să beneficieze de la bun început de serviciile noastre pentru a putea funcționa corespunzător. Vedem din ce în ce mai multe companii care tatonează piața din România și suntem încrezători că această tendință se va menține”, a declarat Bogdan Badea, Managing Director Accace în România.

Piața încă nu a ajuns la maturitate

Activitatea companiei din România a fost similară cu cea din celelalte țări din regiune unde este prezentă, cu mențiunea că piața de externalizare a serviciilor de contabilitate și salarizare din România nu a ajuns încă la maturitate. Prin urmare există mai mult loc de creștere față de regiune.

În ceea ce privește numărul de angajați, de la începutul lui 2014 compania a angajat 5 experți contabili, iar până la finalul acestui an plănuiește să ajungă la o echipă locală formată din peste 30 de angajați.