Stiri: Companii

Afaceri în creştere pentru BearingPoint, în 2017

18.05.2018

Firma de consultanță în management și tehnologie BearingPoint a raportat o cifră de afaceri record de 712 milioane de euro în 2017, în creștere cu 13% față de anul anterior. Comenzile companiei au crescut cu 14% anual, indicând un puternic dinamism în dezvoltarea afacerilor.

Astfel, firma BearingPoint a înregistrat o creştere mult mai accentuată decât creșterea de 7% prognozată de compania de cercetare Gartner în ceea ce priveşte consultanța la nivel global în 2017. Din punct de vedere al ratei de utilizare, firma a funcționat la întreaga capacitate și şi-a mărit efectivul cu 11% pentru a favoriza continuarea dezvoltării.

În ciuda investițiilor semnificative în personal și a creării de noi produse și active de proprietate intelectuală, creșterea a fost extrem de profitabilă, EBIT-ul fiind mai mare cu 18% față de anul anterior. Prin urmare, BearingPoint îşi va atinge obiectivul de a înregistra un miliard de euro cifră de afaceri până în 2020.

„Am avut, cu siguranță, un mediu de piață optim anul trecut. Cu toate acestea, performanțele BearingPoint au fost deosebit de solide. Am continuat implementarea strategiei pe termen lung, de a combina consultanța în afaceri, tehnologia și activele bazate pe proprietate intelectuală, ceea ce a dat din nou roade, și sunt mândru de ceea ce am obținut împreună, ca echipă. Facem progrese spre atingerea obiectivului nostru de a obține cifra de afaceri de un miliard de euro până în 2020”, declară Peter Mockler, Managing Partner BearingPoint.

BearingPoint a înregistrat o creștere pe toate industriile, liniile de business și regiuni, iar nucleul teritorial EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) al firmei a fost, din nou, punctul central. Unitatea de business Consulting a avut performanțe globale puternice, iar factorii generatori de creștere specifici, cum ar fi produsele BearingPoint din domeniul tehnologiei de reglementare, s-au remarcat în cadrul unităţii Solutions.

“Parcursul nostru de succes continuă în România, noi contribuind la câteva inițiative de dezvoltare strategică la nivel regional și global, de exemplu Digital Quality Assurance, servicii de consultanță cu privire la securitate, soluții coinovate cu SAP – iar acestea sunt doar câteva dintre ele. Rezultatele din primul trimestru al anului 2018 au depășit ușor planul, în termeni de EBIT și utilizare. În total, efectivul de personal a depășit numărul de 560 de colegi și ne așteptăm să ajungem la 600 în birourile din România, la jumătatea anului”, a spus Christian Gurny, Country Leader BearingPoint România.