Stiri: Logistica

Afaceri în creștere pentru KLG România, în 2013

30.01.2014

KLG Europe Logistics România a raportat pentru 2013 o creștere de 11% a cifrei de afaceri, la 21 milioane de euro. Acesta este al cincilea an la rând în care compania a înregistrat un avans al afacerilor.

În plus, tot anul trecut, KLG România a început proiectul de extindere a centrului din București, cu 100.000 de metri pătrați, investiția ridicându-se la 5 milioane de euro.

„Anul trecut a însemnat analiză constantă a evoluției economiei, decizii luate cu precauție și consolidare. Am reușit astfel, alături de clienții noștri, să implementăm noi proiecte și să creștem volumele, ceea ce ne-a stimulat apoi și ne-a dat încredere să pornim extinderea platformei logistice”, a declarat Dragoș Gelețu, Managing Director al KLG Europe Logistics România.

Pentru acest an compania preconizează un nou avans, creșterea fiind susținută de implementarea unei noi activități de transport și logistică pentru clienții noi. În plus, suprafața de depozitare de 10.000 metri pătrați va intra în exploatare tot în 2014.

Cu toate acestea, reprezentanții KLG România atrag atenția asupra evoluției la nivel macroeconomic și asupra factorilor care ar putea influența negativ mersul economiei și sectorul de transport și logistică, în particular.

„Din păcate 2014 pare să semene foarte tare cu 2012, când la finalul lunii ianuarie iarna a blocat întreaga Românie iar în vară criza politică a influențat negativ evoluția economică. În urmă cu două săptămâni speram că a trecut acest pericol. Vedem că acum transporturile sunt însă din nou îngreunate de precipitații și luăm în considerare că vom avea de-a face și cu influența unui an electoral”, a explicat Dragoș Gelețu.

În 2013, în portofoliul companiei au intrat 350 de clienți noi din diferite sectoare, printre aceștia numărându-se Honeywell Friction Materials, Prista Oil sau Saint-Gobain Glass România.

Totodată, KLG România asigură din 2013 logistica pentru platforma de export a unui mare retailer internațional, precum și fluxurile logistice pe plan local pentru compania Coty.