Stiri: Companii

Afaceri în creştere pentru Porsche, în primul semestru

04.08.2014

Producătorul de automobile sport, Porsche, a anunţat că în prima jumătate a anului cifra de afaceri a avansat cu 16%, la 8,2 miliarde de euro. De asemenea, livrările efectuate din ianuarie până la sfârșitul lunii iunie au crescut cu 8% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 87.803 unități.

În plus, numărul total de angajați ai companiei a ajuns la finele lunii iunie la 21.326 persoane, o valoare record, cu 3.178 de noi angajați, comparativ cu anul trecut.

Lutz Meschke, Membru al Consiliului Executiv, Financiar și IT în cadrul Porsche AG a afirmat că rezultatele companiei au în spate eficiența organizației și preocuparea constantă pe optimizarea costurilor, precizând, de asemenea, că presiunea financiară este tot mai mare, dat fiind proiectele ambițioase de investiții pe care Porsche le derulează în cadrul programului Strategy 2018.

„Cheltuielile tot mai mari cu personalul și cu amortizările adaugă presiune asupra rezultatelor noastre, la fel și bugetele mari alocate cercetării și dezvoltării, în special în domeniul reducerii emisiilor de carbon”, a declarat acesta.

Legat de evoluţia din acest an, Lutz Meschke a confirmat că Porsche intenționează să obțină rezultate situate cel puțin cel puțin la nivelul celor din anul precedent.

Compania a mai anunţat că programul complex de investiții a acoperit toate centrele de producție în prima jumătate a lui 2014. De asemenea, în februarie, producătorul de automobile a deschis o fabrică în Leipzig, care deține propriile vopsitorii și linii de asamblare pentru producția noului Macan, în urma unei investiții de 500 de milioane euro.

Acum două săptămâni, centrul de cercetare dezvoltare de la Weissach a găzduit ceremonia de deschidere a unui nou studio de design și a unui tunel de vânt high-tech.

Ținând cont și de noul centru de integrare electronică, investițiile totale de la Weissach se ridică la aproximativ 150 de milioane euro.

Pe lângă acestea, la începutul anului, s-au demarat lucrările la construcția unui nou centru de pregătire la Zuffenhausen, proiectul incluzând şi o uzină de motoare, precum și clădiri de birouri și service. Investițiile totale pentru acest proiect, care include o nouă linie de asamblare, se vor ridica la peste 700 de milioane euro.