Stiri: Constructii

Wetterbest preia Cortina WTB

Afaceri în creştere pentru Wetterbest, în perioada ianuarie-aprilie 2016

02.06.2016

Grupul Wetterbest a raportat, în perioada ianuarie – aprilie 2016, o cifră de afaceri de aproximativ 30 milioane de lei, în creștere cu 36% comparativ cu perioada similară a anului trecut. La vânzările înregistrate de companie au participat toate cele trei companii din grup: Depaco (producător de ţiglă metalică, tablă cutată şi sisteme de drenaj), Polnebo (importator de folii, membrane, șuruburi şi ferestre de mansardă) şi Cortina (producător şi distribuitor).

Evoluția pozitivă a afacerilor a fost determinată, în principal, de creșterea cererii pentru produsele Wetterbest, potențată de vremea favorabilă. Totodată, avansul s-a datorat și extinderii portofoliului cu produse lansate anul trecut, precum țigla metalică Wetterbest Gladiator, acoperișul plan Wetterbest Click și tabla cutată W60, care s-au bucurat de succes în rândul clienților, în linie cu tendința de creștere a cererii pentru materiale de calitate ridicată.

„Anul acesta, cuvântul de ordine este eficiența. Încă de anul trecut, am demarat un proces de reorganizare a fluxurilor interne. De asemenea, am investit în Warehouse Management System (WMS), care ne ajută să organizăm mai bine stocurile, comenzile și livrările. Investiția va avea efecte pozitive atât pentru companie, cât și pentru clienți, îmbunătățind calitatea serviciilor Wetterbest”, a declarat Dragoș Irimescu, inginer proiectant și Director General Wetterbest.

Pentru anul curent, reprezentanții companiei își propun o creștere de 20% a cifrei de afaceri și obținerea unui profit consolidat de aproximativ 8 milioane de lei. Evoluția va fi susținută de lansarea a circa cinci noi produse pe parcursul anului.

De asemenea, compania urmărește extinderea echipei de la 200 de angajați la 240. Recrutările vizează departamentele de producție, livrări, vânzări și financiar.

În ceea ce privește investițiile, Wetterbest a alocat circa 2 milioane de euro până la sfârșitul anului, în principal, pentru cinci noi linii automate de țiglă metalică, borduri și accesorii pentru drenaj, spații de depozitare și utilaje de ridicat și transportat de ultimă generație. 70.000 de euro au fost alocați deja sistemului WMS.

Compania va continua și în 2016 activitățile pentru pregătirea montatorilor de acoperișuri.

„În absența școlilor de meserii, am creat Școala Wetterbest. Am angajat un trainer specializat, care, cel puțin o dată pe lună, ține un curs intensiv pentru grupe de câte 30 – 40 de montatori și vânzători de învelitori metalice. Până la acest moment, am instruit sute de profesioniști. Anul acesta vom încerca să intensificăm eforturile, întrucât este mare nevoie. Un montaj corect este una dintre condițiile de bază pentru un acoperiș trainic. Utilă este și implicarea statului pentru susținerea calității în construcții. Spre exemplu, este necesară o lege care să impună ca în orice fabrică de materiale de construcții să fie angajat minimum un inginer specialist cu calificare în domeniul respectiv. Astfel, s-ar evita multe dintre neregulile existente astăzi pe piață, cum ar fi utilizarea unor materiale mai ieftine, dar mai puțin indicate, sau acordarea unor garanții de trei ori mai mari pentru un produs finit decât cea oferită de producătorul materiei prime”, a explicat Dragoș Irimescu.