Stiri: Economie

Afaceri.ro organizează în perioada 20-21 aprilie a doua misiune economică la Cernăuţi

12.04.2016

Afaceri.ro organizează în perioada 20-21 aprilie a doua misiune economică la Cernăuţi. Evenimentul are rolul de a încuraja parteneriatele între regiunile de frontieră, de a atrage investiţii bilaterale şi, de asemenea, de a promova mediul de afaceri regional.

Astfel, pentru membrii delegaţiei acestei misiuni economice, oportunităţile de promovare, deschiderea internaţională, accesul la Conferinţa bileterala Afaceri.ro Cernăuţi, sesiunile de Business matching & networking sau programul turistic sunt doar câteva dintre beneficiile de care se pot bucură.

“Iaşul îşi asumă un rol de creare, atracţie şi retenţie a polului regional de talente ITC din România de Nord-Est, Ucraina (Cernăuţi, Odesa) şi R.Moldova (Chişinău, Bălţi) prin conferinţe de IT cu peste 1.500 de participanţi, misiuni economice de afaceri, caravane de promovare ale principalelor universităţi, şcoli informale de IT, un aeroport din ce în ce mai bine conectat intern şi extern”, a afirmat Dan Zaharia, Senior Consultant, Extind.

În acelaşi timp, Marius Alexa, coordonatorul misiunii, consideră că „misiunea are loc într-un context favorabil”, în condiţiile în care Varujan Pambuccian, deputat în Comisia de IT&C, a depus în Parlamentul României o propunere de modificare a legii cetăţeniei române, care are un mecanism eficient şi clar de atracţie şi retenţie în România a talentelor.

Programul misiunii este conceput pentru a cuprinde o serie de activităţi menite să încurajeze colaborările între România şi Ucraina, să prezinte mediul de business ucrainean şi să ofere oportunitatea de a participa atât la întâlniri de business, cât şi cu reprezentanţi ai mediului academic.

Misiunea face parte dintr-un program complex de încurajare şi facilitare a relaţiilor economice între cele două ţări, întrucât Afaceri.ro va merge anul acesta şi la Odesa, în perioada 7-8 iulie.

Conferinţa Internaţională Afaceri.ro Cernăuţi se va concentra mai mult pe sesiuni business to business şi mai puţin pe sesiuni de prezentări.

Misiunea va reuni antreprenori şi profesionişti din IT, construcţii, producţie, comerţ, servicii şi alte domenii, reprezentanţi ai administraţiilor locale şi instituţiilor de învăţământ superior.

Evenimentul este organizat de Arhipelago şi APEC, în parteneriat cu Institutul pentru Democraţie şi Dezvoltare, Horizont Business Hub, Saga Software şi JCI Cernăuţi.