Stiri: IT&C

Atacuri cibernetice 2022

Afaceri în creştere pentru Safetech Innovations, în ianuarie – septembrie 2021

10.11.2021

Afaceri Safetech Innovations ianuarie – septembrie 2021. Compania românească de securitate cibernetică raportează o cifră de afaceri de 13,1 milioane de lei în primele nouă luni din 2021, în creştere cu 53% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 2,2 milioane de lei, cu 153% mai mult faţă de primele nouă luni din 2020.

Servicii de securitate cibernetică

În primele nouă luni ale anului 2021, solicitările pentru serviciile de securitate cibernetică oferite de Safetech Innovations au evoluat în concordanţă cu trimestrele anterioare, cele mai multe solicitări fiind înregistrate pentru serviciile de monitorizare, mentenanţă şi implementări soluţii de securitate, precum şi audit şi testare securitate.

Serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 52% la cifra de afaceri totală, implementarea soluţiilor de securitate cibernetică cu 47%, în timp ce vânzarea de echipamente a echivalat cu 1% din totalul veniturilor. Creşterea cifrei de afaceri a fost determinată de contractele încheiate cu clienţii existenţi, dar şi de vânzările generate către clienţi noi şi este reprezentată în primul rând de contractele recurente, semnate pe o durată medie de trei ani.

Afaceri Safetech Innovations ianuarie – septembrie 2021. Anunţul făcut de CEO-ul companiei

„Primele nouă luni ale anului 2021 au fost dinamice. Ne-am extins portofoliul cu 16 clienţi noi de la începutul anului şi continuăm să semnăm tot mai multe contracte recurente cu clienţii noştri existenţi. Suntem pregătiţi pentru un sfârşit de an intens, care va aduce rezultate istorice pentru Safetech: o cifră de afaceri de 23,5 milioane de lei şi un profit net de 5,7 milioane de lei pentru întregul an. De-a lungul activităţii noastre, cea mai mare cifră de afaceri, precum şi profitul au fost întotdeauna generate în ultimul trimestru al fiecărui an, în conformitate cu ciclicitatea generală a afacerii în sectorul IT. Premisele sunt foarte bune şi am înregistrat deja o majorare a cererilor de servicii şi soluţii în octombrie 2021”, a declarat Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.

Planuri de extindere

Safetech Innovations este în proces de extindere a amprentei geografice şi are în vedere intrarea pe pieţe noi prin realizarea de parteneriate. În prezent, compania se află în etapa de consolidare a expunerii serviciilor sale pe pieţele din:

  • SUA
  • Orientul Mijlociu
  • Africa de Nord,
  • Japonia

În ceea ce priveşte piaţa din SUA, în septembrie 2021, compania a primit statutul de furnizor de servicii şi soluţii de securitate cibernetică pentru agenţiile guvernamentale şi contractorii din SUA, fiind inclusă în platforma SAM (System for Award Management), deţinută şi operată de Guvernul federal al Statelor Unite ale Americii.

În luna octombrie, Safetech Innovations a încheiat un memorandum de înţelegere cu o companie importantă din Emiratele Arabe Unite, prin care compania are posibilitatea de a opera într-un mediu cu oportunităţi şi provocări de securitate cibernetică în regiunea Orientului Mijlociu şi Africa de Nord.

În ceea ce priveşte Japonia, în luna octombrie, compania a demarat discuţii cu o organizaţie ataşată guvernului japonez, care promovează relaţiile comerciale şi de investiţii în avantajul tuturor părţilor implicate, pentru promovarea Safetech şi a serviciilor sale către companiile japoneze.

Prezenţa la nivel global

„Pe termen lung, compania are în vedere realizarea a cât mai multor astfel de parteneriate, pentru a creşte în mod continuu prezenţa serviciilor şi soluţiilor Safetech la nivel global. Pentru a accelera şi mai mult expansiunea în străinătate, Safetech Innovations intenţionează să atragă aproximativ 10 milioane de lei de la investitorii BVB, în cadrul primei majorări de capital efectuată de companie de la listarea pe piaţa AeRO. Ca atare, în data de 8 noiembrie, Safetech Innovations a publicat prospectul majorării de capital social. Capitalul obţinut în urma majorării capitalului social va fi utilizat pentru finanţarea operaţiunilor de înfiinţare a filialelor companiei în Marea Britanie şi SUA. Cele două entităţi vor fi responsabile cu promovarea şi vânzarea soluţiilor şi serviciilor Safetech Innovations pe pieţele externe”, mai anunţă compania.

Citeşte şi Safetech Innovations se listează la Bursa de Valori Bucureşti