Afacerile Cargus au crescut în 2013 cu 20%, la 25,7 milioane euro

11.03.2014

Compania de curierat Cargus a înregistrat anul trecut o creştere de 20% a cifrei de afaceri şi a atins venituri record de 25,7 milioane de euro, cu aproximativ 6 milioane de euro mai mult comparativ cu anul precedent. Astfel, 2013 a fost cel mai bun an al companiei din istoria sa.

Avansul a fost rezultatul investiţiilor realizate în infrastructură și servicii, peste jumătate (54%) din creşterea totală fiind realizată de achiziția de noi clienți și valorificarea portofoliului existent din segmentul comerțului online.

De exemplu, noul produs Express BOX, un serviciu de livrări de până la 5 sau 10 kilograme cu ambalaj gratuit, a adus o creştere de 5 procente pe segmentul clienților mici și mijlocii care plătesc numerar.

“Ne-am propus să transformăm anul 2013 într-un an definitoriu pentru Cargus. Compania a beneficiat de investiții masive și și-a propus să crească într-un ritm superior celui din ultimii ani susținând activ industria de comerț electronic din România și străduindu-se să ofere cele mai bune servicii integrate de pe piața. Rezultatele obținute ne arată că 2013 a fost un an de succes, iar creșterea de 20% față de 2012 vine după o evoluție pozitivă pe toate categoriile de clienți din portofoliu.“, a declarat Gian Sharp, CEO Cargus.

În plus, primele două luni ale acestui an arată, de asemenea, un trend pozitiv, în condiţiile în care volumul livrărilor efectuate a crescut cu 54%, faţă de aceeași perioadă din 2013.

Avansul din ianuarie şi februarie 2014 este datorat unei creșteri de 90% a livrărilor pentru sectorul de comerț electronic, dar și printr-o creștere de 37% a volumelor din segmentul B2B.

Citiți și despre: