Stiri: Retail

Afacerile din comerţ au crescut în luna mai

03.07.2015

În luna mai, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,8%, conform datelor transmise de Institutul Naţional de Statistică (INS).

ƒFaţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 3,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,2%.

ƒVolumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna mai,comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 2%, ca urmare a scăderii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-4,7%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-1,3%). Vânzările de produse nealimentare au rămas la același nivel.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în mai, comparativ cu luna precedentă a scăzut pe ansamblu cu 0,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-1,8%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-0,1%). Vânzările de produse nealimentare au crescut cu 0,4%.