Stiri: Economie

Afacerile din comerţul cu autovehicule, în creştere cu 3,9%, în aprilie

13.06.2014

În luna aprilie, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţǎ de luna precedentă ca serie brută cu 3,9% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,6%, potrivit Institutului Naţional de Statistică. De asemenea, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 0,1% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,9%.

Faţă de aceeaşi luna din 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută, cu 0,6%, cât şi ca serie ajustată, cu 0,5%.

În acelaşi timp, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 7,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,0%.

INS a mai anunţat că volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2014 , comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 3,9%, datorată avansului înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+17,6%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+7,5%) şi la comerţul cu autovehicule (+3,0%).

În schimb, activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 4,0%.