Stiri: Logistica

Afacerile din comerţul cu autovehicule, în creştere

12.11.2014

În primele 9 luni ale acestui an, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada similară din 2013 atât ca serie brută cu 3,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3%, potrivit datelor INS.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut ca serie brută cu 2,4% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,5%.

În luna septembrie 2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a avansat faţǎ de luna precedentă ca serie brută cu 9,7% şi ca serie cu 2,3%.

Totodată, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna august ca serie brută cu 13,9% şi ca serie ajustată cu 6,1%.

Faţă de luna septembrie din 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut ca serie brută cu 5,5% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,5% .

INS a mai anunţat că volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut ca serie brută cu 7,3% şi ca serie ajustată cu 7,4%.