Slide

Stiri: Logistica

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere

09.04.2015

În luna februarie, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 11,7%  cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4%, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Totodată, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna februarie  , comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 11,7%, datorată creşterilor  înregistrate  la comerţul cu autovehicule (+19,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,9%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+0,4%). Comerţul  cu  motociclete,  piese  şi  accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 32,4%.

Comparativ cu luna februarie 2014, cifra de afaceri din acest domeniu a înregistrat pe total o creştere cu 5,5%, datorată creşterilor înregistrate  la comerţul cu  autovehicule (+15,4%). Scăderi s-au înregistrat  la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea  motocicletelor (-15,9%), la comerţul cu piese  şi  accesorii  pentru autovehicule  (-3,1%) şi  la  activitǎţile  de  întreţinere  şi  repararea autovehiculelor (-2,5%).