Afacerile din retail in 2018

Afacerile din retail continuă să crească, în perioada ianuarie – octombrie 2018

06.12.2018

Afacerile din retail continuă să crească. Conform datelor Institutului Național de Statistică (INS), volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 5,4% în primele zece luni ale acestui an.

Afacerile din retail în 2018. Cele mai bine vândute produse

Acest rezultat s-a datorat avansului:

  • vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,4%)
  • vânzărilor de produse nealimentare (+6%)
  • comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,9%)

De asemenea, pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, avansul a fost de 5,9%. Cele mai importante majorări se regăsesc pe segmentul:

  • vânzărilor de produse nealimentare (+6,8%)
  • vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,8%)
  • comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,5%).

Afacerile din retail în 2018. Rezultatele din octombrie

Totodată, INS a mai anunțat că în luna octombrie, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a avansat faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 2,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,3%.

Comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut ca serie brută cu 6,6% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,1%.

În plus, pe serie brută, creşterea s-a datorat majorărilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,1%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,6%) şi la vânzările de produse nealimentare (+4,8%).

INS mai precizează că pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, creşterile au fost impulsionate de comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+8,3%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,8%) şi vânzările de produse nealimentare (+3,1%).

Citește și Kaufland lansează Kidland, prima sa marcă proprie de jucării

 

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Afacerile din retail continuă să crească, în perioada ianuarie – octombrie 2018

  1. Pingback: Industria de FMCG din Romania in 2018 - evolutie | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.