Stiri: Retail

Afacerile din retail, în creştere

07.05.2018

În luna martie 2018, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut faţă de luna februarie 2018 cu 0,6%. Astfel, în luna martie 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 15,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,6%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cât și ca serie ajustată. În primele trei luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada 1.I-31.III.2017 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,4%, respectiv cu 7,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna martie 2018, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 15,5%, ca urmare a creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+16,9%), vânzărilor de produse nealimentare (+15,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+14,8%).

De asemenea, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2018, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 0,6%, ca urmare a creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,7%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+0,5%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 1,9%.