Afacerile Gral Medical, în creştere. Trendul din piaţa serviciilor medicale este mai redus

23.09.2015

În prima jumătate a acestui an, Gral Medical a înregistrat o cifră de afaceri de 53 milioane lei, în creștere cu 12% față de primele şase luni din 2014. Creşterea a fost susţinută de Spitalul OncoFort. Pentru întregul an, compania estimează o cifră de afaceri de 111 milioane lei. Astfel, Gral Medical a reușit să aibă o rată de creștere de două cifre într-o perioadă în care piața serviciilor medicale private a avut un trend de creștere mai redus.

Veniturile OncoFort au avansat cu peste 30%, datorită secțiilor deja recunoscute la nivel național, respectiv radioterapia — coordonată de Prof. Dr. Rodica Anghel și chirurgia oncologică — coordonată de Prof. Dr. Irinel Popescu.

În plus, coordonatorul secției de chirurgie, Prof. Dr. Irinel Popescu, a reușit să depășească performanța de 100 de intervenții chirurgicale în cadrul spitalului.

„Indicația chirurgicală este evaluată la noi într-o ședință multidisciplinară, de aceea actul chirurgical corect inserat în tratamentul cancerului oferă pacientului cele mai bune șanse. Cele deja peste 100 de intervenții dovedesc faptul că, în cadrul unui spital privat, bine dotat, se poate face o chirurgie complexă și de înaltă performanță”, a declarat chirurgul Irinel Popescu.

Creşterea a fost susținută și de centrele din provincie. Acestea au încheiat prima jumătate a anului cu o creștere cu 35% față de anul anterior.

În următoarea perioadă, compania de servicii medicale are în desfășurare proiecte investiţii: deschiderea unei secții noi de Radioterapie ultramodernă şi inaugurarea de centre noi în țară, acolo unde vor exista oportunități strategice.