Stiri: IT&C

Afacerile HTC au ajuns la 1,62 de miliarde de euro

01.08.2014

HTC a înregistrat în al doilea trimestru fiscal din anul 2014, încheiat în luna iunie, o cifra de afaceri de 65,1 de miliarde de dolari taiwanezi (1,62 de miliarde de euro). De asemenea, în perioada analizată, profitul brut a fost de 22,2%, în timp ce profitul operațional a fost de 3,7% din venituri.

Evoluția bună a profitabilității HTC se datorează vânzărilor spectaculoase ale noilor HTC One  HTC One mini 2 și Desire 816 din întreaga lume.

În Statele Unite ale Americii, HTC One continuă să impresioneze și să cucerească piața, fiind disponibil în portofoliul celor patru operatori importanți, în timp ce în Europa, HTC One mini 2 a extins experiența vârfului de gamă HTC One. Franciza HTC Desire a înregistrat, de asemenea, creșteri semnificative, lucru datorat succesului modelului Desire 816.

“Rezultatele financiare trimestriale demonstrează succesul strategiei noastre de a îmbunătăți toate aspectele business-ului nostru și, în același timp, de a crea entuziasm în jurul noilor noastre produse. Acest trimestru profitabil este un pas pozitiv important care rezultă din implicarea noastră constantă în a crea și oferi cel mai bun smartphone, HTC One, și din extinderea ofertei noastre de produse cu noul HTC One mini 2 și gama Desire”, a afirmat Peter Chou, CEO HTC.