Stiri: Retail

Afacerile Noriel au crescut semnificativ în 2015. Ce planuri de viitor are retailerul?

12.02.2016

Cifra de afaceri a Noriel a crescut anul trecut cu 30%, la aproximativ 30 milioane euro, după ce şi-a extins reţeaua prin deschiderea a şase noi magazine de tip MegaStore. Astfel, compania a ajuns să deţină în România 47 de magazine, iar planurile pentru următorii ani vizează atingerea a unui număr de 100 de unităţi, precum la triplarea cifrei de afaceri.

„Anunţăm din nou cel mai bun an pentru Noriel, de la deschiderea primului magazin Noriel în 2009, pentru a doua oară consecutiv. În 2015, ne-am concentrat mai mult pe formatul mare de magazine, MegaStore, am închis unele formate mai mici, am consolidat segmentul online, după ce anul trecut am introdus posibilitatea de a comanda online şi ridica din oricare magazin selectat. Astfel, estimăm că 2015 s-a tradus printr-o cifră de afaceri de 30 de milioane, o creştere de aproximativ 30% faţă de anul anterior”, a declarat Cristian Constantinescu, CEO Noriel.

Anul trecut, compania a deschis şase magazine de mari dimensiuni, cu o suprafaţă cuprinsă între 750 şi 1.000 de metri pătraţi, unde se comercializează toate tipurile de produse pentru copii.

Investiţia medie pentru o nouă locaţie se ridică la 500.000 de euro, însă o parte dintre aceste deschideri au reprezentat magazine Noriel clasice reorganizate. Compania a anunţat, prin urmare, că extinderea în ţară este planificată în noua formulă de magazine şi nu după modelul celor clasice Noriel Toys. Astfel, compania îşi propune ca în 2020 să ajungă la 100 de magazine, în special în format MegaStore, ceea ce ar putea duce la triplarea cifrei de afaceri..

În plus, retailerul a intrat şi pe categoria de fashion cu haine pentru mămici şi copii cu vârste între 0-14 ani, oferta fiind disponibilă online şi în magazinele MegaStore.

Pe segmentul online, reprezentanţii Noriel estimează că vânzările au crescut anul trecut cu peste 40% faţă de 2014, pe fondul unor investiţii în dezvoltarea echipei şi al unor schimbări.