Stiri: Companii

Afacerile Optima au crescut cu 25% în perioada ianuarie – septembrie 2017

11.10.2017

Compania de outsourcing Optima a înregistrat, în perioada ianuarie-septembrie, o cifră de afaceri de 11 milioane lei, cu 25% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Avansul se datorează diversificării portofoliului de clienți și servicii, susținută de investiții în dezvoltarea și creșterea performanței echipei, inclusiv prin extinderea biroului regional de la Iași.

“Continuăm să creștem într-un ritm constant, firesc, dar și investițiile sunt în creștere. Suntem într-un continuu proces de dezvoltare al echipei, deschidem un nou birou în afara Bucureștiului, dezvoltăm noi proiecte cu clienții noștri actuali, dar avem și clienți noi. A fost și este, în continuare, un an foarte activ pentru noi”, a declarat Daniel Mereuță, director general Optima

Un nou birou la Brașov

În plus, compania va deschide luna viitoare un nou birou regional la Brașov în urma unei investiții totale inițală de peste 500.000 de lei.

Biroul, situat în Brașov Business Park va avea, la început, 500 de mp și va acomoda, într-o primă fază, 50-60 de angajaţi care vor lucra, în principal, pentru clienți noi.

“Brașovul este un oraș mare, cu tradiție și un adevărat pol de dezvoltare economică în zonă. Am văzut mult potențial în acest oraș chiar dacă nu au fost puține voci care ne-au spus că este deja un oraș aglomerat în zona de outsourcing. Noi suntem o companie românească, construim pe termen lung, iar Brașovul nu este doar o destinație de vacanță importantă, ci și un hub de business în continuă dezvoltare”, a declarat Daniel Mereuță.

Sediul de la Brașov este al doilea birou regional, după cel de la Iași, inaugurat la începutul anului 2016 și în care lucrează, în prezent, peste 130 de angajați. Pe același model de business și dezvoltare se va merge și pentru biroul de la Brașov.

“Am aplicat și anul acesta și am fost deja admiși în prima etapă, pentru obținerea unui ajutor de stat pentru crearea a 60 de locuri de muncă la Brașov, anul viitor. Pentru biroul din Iași avem deja în desfășurare două acorduri de finanțare și suntem în grafic cu crearea celor 100 de noi locuri de muncă pe care ni le-am propus: 60 anul acesta și alte 40 anul viitor. La Iași ne-am extins foarte mult capacitatea, am crescut frumos, firesc, organic. De la un birou de 300 mp, am ajuns până la 1000 mp în prezent. Tot pe acest model, progresiv, vom dezvolta și biroul din Brașov”, a precizat Daniel Mereuță.