Stiri: Companii

Afacerile PRAS Consulting au crescut la 1,2 milioane euro, în 2013

03.02.2014

În contextul economic actual și al unui an greu pentru industria de IT, PRAS Consulting a înregistrat o creștere de peste 20% a cifrei de afaceri, consolidându-și astfel poziția pe piața locală a integratorilor și firmelor de externalizare de servicii IT.

Astfel, anul trecut, afacerile companiei au ajuns la 1,2 milioane de euro.

”Creșterea de peste 20% a cifrei de afaceri este importantă, ținând cont de contextul unei economii cu probleme și al unui an destul de greu pentru industria IT. Anul 2013 a consemnat proiecte importante. Proiectul de Microsoft Exchange de la o firmă din oil&gas a consolidat peste 40.000 de utilizatori, fiind cel mai mare proiect de Exchange Server din România. De asemenea, Proiectul de Fenestrae Fax Server implementat la o companie din domeniul telecom, pe care l-am upgradat în acest an, este folosit în prezent de peste 10.000 de utilizatori”, a declarat Paul Roman, directorul general al PRAS Consulting

Cele mai importante proiecte ale companiei au fost cele de dezvoltare a infrastructurii IT. Andrei Suciu, directorul de vânzări al firmei, a explicat că au fost realizate mai multe proiecte complexe pe această zonă, care au adus cea mare contribuție la creșterea cifrei de afaceri.

“De asemenea, soluțiile de comunicații unificate și auditurile pentru licențierea software-ului (SAM-Software Assets Management) au avut și ele o contribuție la creșterea cifrei de afaceri.” a completat Andrei Suciu.

Cu toate acestea, sectorul cloud computingului nu a ajuns la nivelul dorit de companie. Reprezentanții PRAS Consulting au explicat că firma nu a abordat această piața în mod corespunzător, iar rezultatele înregistrate au fost sub așteptări..

.

“Știm că zona de cloud computing este viitorul și știm acest lucru de aproape 10 ani, de când a apărut conceputul și de când am instalat primele sisteme cloud. Privind retrospectiv, credem că nu am abordat corespunzător piața în 2013 deoarece rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor”, a afirmat Andrei Suciu.

PRAS Consulting este o compania înființată în anul 2002 și care are în portofoliul peste 50 de proiecte complexe în domeniul IT.