Stiri: Constructii

Afacerile RE/MAX România, avans de 35% în primul semestru din 2018

23.07.2018

RE/MAX România a înregistrat, în primele şase luni ale acestui an, o creştere de 35% a încasărilor, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Compania a intermediat în perioada menționată peste 1.000 de tranzacții imobiliare, în valoare de 40 de milioane de euro. Totodată, valoarea comisioanelor totale încasate din intermedierile imobiliare este cu 35% mai mare comparativ cu același interval din anul precedent.

„În primul semestru din 2018, RE/MAX România a cunoscut o creștere constantă a afacerilor, tendință ce a marcat evoluția companiei în ultima vreme. Suntem de părere că aceasta se va menține și în perioada următoare și se va reflecta în toate direcțiile de dezvoltare a companiei, de la volumul, respectiv valoarea tranzacțiilor intermediate, până la extinderea rețelei cu noi birouri și agenți”, a declarat Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX România.

Cele mai multe intermedieri au avut loc în aceleași orașe aflate și în topurile precedente – București, Cluj și Brașov – piețe care deţin un potențial crescut în domeniul imobiliar.
Astfel, birourile din București, Cluj, Brașov au intermediat cel mai mare număr de tranzacții, urmate în clasament de cele din Sibiu, Arad și Piatra Neamț.

În ceea ce privește tipul de proprietăți tranzacționate, ponderea celor de pe segmentul rezidențial a fost de 72%, urmate de cele comerciale (11%), industriale (9%) și terenuri (8%). În total, în perioada menționată, birourile RE/MAX au intermediat 84% vânzări și 16% închirieri.

„Pe fondul rezultatelor înregistrate atât anul trecut, cât și în prima parte a acestui an, compania mizează, în continuare, pe o ascensiune constantă. Astfel, reprezentanții RE/MAX estimează până la finele lui 2018 o cifră de afaceri de până la 2,8 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 40% comparativ cu rezultatele raportate anul trecut”, au mai afirmat reprezentanţii companiei.

RE/MAX își propune să îşi extindă rețeaua cu până la 40 de birouri până la finalul lui 2018 (+82% față de perioadă anterioară) și cu până la 300 de agenți, în creștere cu 50% față de nivelul din 2017.

Principalele orașe care vor cunoaște o dinamică deosebită în ceea ce privește tranzacțiile imobiliare din perioada următoare sunt Cluj, București și Timișoara, piețe cu tradiție sau potențial de dezvoltare economică și imobiliară.