Afacerile RE/MAX România în creştere puternică, anul trecut

16.01.2018

Afacerile RE/MAX România au avansat, anul trecut, cu aproximativ 30% la 2 milioane de euro, cea mai mare tranzacție intermediată pe segmentul rezidențial ajungând la 1,5 milioane de euro, pentru un apartament din București.

Per total, RE/MAX a intermediat în 2017 peste 1.500 de tranzacții imobiliare în creștere cu 50%, comparativ cu 2016. Din tranzacțiile efectuate, 57% au fost vânzări, iar 43% închirieri.

„Afacerile RE/MAX au continuat evoluția pozitivă și în 2017 și credem că această tendință se va păstra și în perioada următoare. Numărul tranzacțiilor intermediate de birourile rețelei RE/MAX România din 13 orașe a crescut comparativ cu anul precedent, ajungând la peste 1.500 de vânzări, respectiv închirieri”, a declarat Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX România.

Şi în 2017, clasamentul orașelor cu cele mai multe intermedieri rămâne parțial similar cu cel înregistrat în anul 2016, rezultat al potențialului de pe piețele respective, cât și al tradiției în domeniul imobiliar. Astfel, birourile din Cluj-Napoca au intermediat cele mai multe tranzacții imobiliare, urmate în clasament de cele din București și Arad, oraș nou intrat în clasament.

„În ceea ce privește tipul de proprietăți tranzacționate de către companie, ponderea celor de pe segmentul rezidențial a fost de 74%. Restul de tranzacții au fost realizate pe segmentele: terenuri (10%), comercial (11%) și industrial (5%)”, a adăugat Răzvan Cuc.

Perspectivele pieței imobiliare

RE/MAX România a încheiat anul 2017 cu 22 de birouri, peste 200 de agenți și 7 contracte de franciză semnate pentru birouri în curs de deschidere. În ceea ce privește 2018, reprezentanții companiei mizează pe un parcurs pozitiv al business-ului.

„În 2018, avem în vedere o creștere de 60% ca număr de birouri și agenți în linie cu strategia noastră de expansiune, iar ceea ce privește valoarea comisioanelor din tranzacții țintim o creștere cu 40%. Rămânem cu privire la evoluția business-ului nostru și în acest an și ne propunem să continuăm acțiunile de dezvoltare a francizelor RE/MAX în România”, a declarat Răzvan Cuc.

În ceea ce priveşte evoluția pieței imobiliare în 2018, reprezentanții companiei estimează o creștere temperată de 8% a segmentului rezidențial, cu accent pe piețele principale și anume orașele care sunt poli economici în România. Potrivit previziunilor, piaţa cea mai scumpă şi cu cea mai mare creştere procentuală va fi în continuare reprezentată de Cluj Napoca, în timp ce Bucureștiul va rămâne cel mai interesant pol de dezvoltare ca volume, atât pe segmentul rezidenţial, cât și pe cel comercial.

 

 

 

Citiți și despre:

  • Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceriIdei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri. În perioada Sărbătorilor de Iarnă nu trebuie să vă neglijaţi nici partenerii de business şi nici angajaţii. Trebuie să le transmiteţi şi acestora, aşa cum […]
  • Piaţa imobiliară începe să îşi revinăPiaţa imobiliară începe să îşi revină Primele şase luni ale anului au adus un suflu proaspăt pe piața imobiliară din ţara noastră, observându-se o revenire a vânzărilor de imobile aflate încă în faza de proiect, conform unui analize RE/MAX […]
  • RE/MAX deschide trei noi agenţii în RomâniaRE/MAX deschide trei noi agenţii în România Agenţii RE/MAX România. Compania îşi extinde reţeaua locală cu încă trei unităţi. Acestea sunt situate în Piteşti, Bacău şi Bucureşti. Două dintre acestea s-au lansat pe pieţe cu potenţial de creştere pentru […]
  • RE/MAX România deschide trei noi birouri. Unde sunt acestea amplasate?RE/MAX România deschide trei noi birouri. Unde sunt acestea amplasate? RE/MAX România a anunţat extinderea rețelei din ţara noastră cu încă trei birouri, două dintre acestea reprezentând inițiative ale agenților, care și-au propus să treacă la următorul nivel. Este vorba de […]
  • România are doar un agent imobiliar la 2.500 de locuitoriRomânia are doar un agent imobiliar la 2.500 de locuitori Cu toate că în ultimii 3-4 ani a crescut semnificativ numărul de agenți imobiliari, numărul acestora este încă insuficient, conform RE/MAX România. La ora actuală, pe piața autohtonă activează aproximativ […]