Stem SURE a înregistrat în cei cinci ani de când este prezentă pe piața din România o creștere de aproximativ 12 ori a cifrei de afaceri, fiind efectuate aproximativ 5000 de recoltări, iar numărul de angajați a urcat de la 5 la 18.
Compania este parte a grupului StemCare, cea mai importantă bancă de celule stem din Scandinavia, și a împlinit recent cinci ani de existență pe piața locală.
Stem SURE și-a început oficial activitatea în România în luna aprilie a anului 2009, iar prima recoltare a fost realizată în luna iunie.
”Stem SURE a fost prima bancă occidentală care a intrat în țara noastră și a treia companie la nivel local (celelalte două stocau deja în România). Bancă a venit că răspuns la o nevoie neacoperită de piața autohtonă. Părinții din România își doreau să aibă și opțiunea de a stoca celulele stem într-o bancă specializată, din afara țării, experimentată, cu vechime în domeniu. StemCare este una dintre primele bănci din Europa, care a luat ființă în 2002 și are, astfel, o tradiție la nivel internațional de 12 ani. O dovadă a faptului că intrarea în România a Stem SURE, în 2009, nu a fost o greșeală îl constituie tocmai progresul pe care am reușit să îl înregistrăm în toată perioadă de regres economic. Stem SURE s-a menținut în topul primelor trei bănci din țară în toți acești 5 ani de existență, în ceea ce privește numărul de recoltări”, a declarat Bogdan Ivănescu, președintele Stem SURE.
În ultimii doi ani, banca de celule stem a înregistrat o creștere de 5% a numărului de recoltări și estimează că și în următorii ani va păstra același ritm ascedent.
Înființarea companiei în anul 2009 a făcut parte din programul de extindere a StemCare la nivel european, iar piață locală s-a dovedit fi una cu potențial ridicat.
”Țările din sud-estul Europei au arătat de-a lungul timpului o deschidere mai mare decât statele vestice în privință recoltării și stocării de celulele stem la naștere. Spre exemplu, în Portugalia sau Spania, numărul de recoltări ajungea și la 15% din numărul nașterilor, în timp ce, în sud-est, regiune în care se încadrează și România, procentul recoltărilor raportate la numărul de nașteri era de circa 8%”, a precizat președintele Stem SURE.
Printre provocările pe care le-a întâmpinat filială StemCare din România în cei cinci ani de existența se numără atât intensificarea concurenței, cât și constrângerile financiare ale populației tinere.