AFI Europe rezultate 2018 in Romania

AFI Europe România va construi un mall în Braşov

14.07.2015

AFI Europe România a anunţat că a semnat contractul de cumpărare pentru un teren de 40.000 metri pătraţi în centrul orașului Brașov, unde intenţionează să dezvolte un centru comercial și un proiect de birouri. Ambele proiecte urmează să fie deschise în octombrie 2017.

„Brașov este principala destinație turistică din România, atrăgând aproximativ 1,5 milioane de turiști pe an, iar orașul are un număr mare de locuitori, cu o putere de cumpărare peste medie. Aceste lucruri, împreună cu locația perfectă din centrul orașului, ne-au convins să intrăm pe piața de retail din Brașov și să dezvoltăm acest proiect cu destinație mixtă. Terenul este situat în centrul orașului și al zonei de afaceri a Brașovului (Centru Civic), pe fosta platformă Hidromecanica, înregistrând astfel un trafic foarte ridicat. Vizibilitatea este excepțională, datorită faptului că spațiul este localizat în principala piață din Brașov și pe bulevadrul principal care leagă Centrul Vechi de toate zonele orașului și de ieșirea către București. Această locație unică, împreună cu un centru comercial după un design marca AFI, în inima Brașovului, vor asigura succesul proiectului pentru compania noastră, pentru retailerii care ni se vor alătura și, mai ales, pentru locuitorii Brașovului”, a spus David Hay, CEO AFI Europe România.

Dezvoltatorul are în plan construcţia unui centru comercial cu o suprafață totală închiriabilă (GLA) de 45.000 metri pătraţi, dispusă pe trei niveluri accesibile prin trei intrări principale, conectate de un culoar.

Cel de-al treilea etaj va găzdui zona de restaurante și divertisment, inclusiv un cinematograf, iar proiectul va fi construit potrivit standardelor necesare pentru obținerea certificării pentru construcții „verzi” LEED Gold.

Pe același teren, AFI Europe va dezvolta și un proiect de birouri de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 11.000 metri pătraţi și va fi conceput ca o construcție „verde”.