Stiri: Constructii

Zone de divertisment AFI Cotroceni

AFI Park 1 a obținut certificarea LEED Gold Core & Shell

05.08.2014

AFI Park 1, clădirea de birouri dezvoltată de AFI Europe în București, a obținut certificarea LEED GOLD din sistemul de rating LEED Core & Shell. Este prima astfel de calificare oferită unei clădiri de birouri din România.

Colliers International a oferit consultanță companiei AFI Europe în procesul de certificare.

Certificarea LEED identifică AFI Park 1ca pe un exemplu de design sustenabil și demonstrează poziția de lider a AFI Europe în transformarea industriei de construcții. Anterior, AFI Europe a obținut pre-certificarea verde a AFI Park 2 (nivel de pre-certificare LEED Gold) și a început certificarea verde a AFI Park 3. Colliers International este consultantul AFI Europe în certificarea verde a primelor trei clădiri de birouri din complexul de business AFI Park, precum și a AFI Palace Ploiești.

“Obținerea certificării LEED Gold pentru prima clădire de birouri din AFI Park arată angajamentul nostru continuu de a dezvolta proiecte cu specificații tehnice la cel mai înalt nivel în interesul chiriașilor. AFI Park a reușit să devină un hub multinațional în București, datorită sustenabilității sale, accesibilității și prin furnizarea de soluții pentru cerințele de extindere ale chiriașilor. Eficiența energetică este obiectivul nostru și luăm mereu în considerare acest lucru atunci când începem procesul de dezvoltare a oricărei clădiri. Este un moment în care trebuie să ne implicăm în îmbunătățirea mediului”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

La finalul lucrărilor, AFI Park va consta în cinci clădiri de birouri de clasa A cu o suprafață totală închiriabilă de 65.000 mp.

AFI Park 1 a fost inaugurată în septembrie 2012, având o suprafață construită de 13.700 mp, o parcare subterană pe două nivele și o suprafață închiriabilă de 12.250 mp cu 100% grad de ocupare.