Stiri: Constructii

AFI Park 3 a primit certificarea LEED Gold

04.08.2015

Clădirea de birouri AFI Park 3 a obținut certificarea LEED Gold din sistemul de rating pentru clădiri “verzi” LEED Core & Shell. Aceasta a devenit a treia clădire din AFI Park care a primit această calificare. Astfel, ca urmare a strategiei dezvoltatorului AFI Europe de a dezvolta proiecte “verzi”, chiriaşii din AFI Park beneficiază de o reducere de circa 40% a consumului de energie şi apă, în comparaţie cu o clădire de birouri obişnuită.

“A fi ‘verde’ este noul standard în dezvoltarea oricărui proiect de birouri şi este parte integrantă din toate construcțiile AFI Europe. Ne angajăm să oferim proiecte construite la cele mai înalte standarde şi eficiente energetic, sprijinind chiriaşii noştri să beneficieze de costuri reduse la utilităţi. Certificarea LEED Gold obținută de primele noastre trei clădiri din AFI Park este o realizare remarcabilă, parte a obiectivului nostru pe termen lung de a primi certificarea LEED Gold pentru toate proiectele existente, cât şi pentru cele noi, inclusiv pentru centrele comerciale”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Radu Grosu, Director General Endava Bucureşti, a afirmat că primirea certificării LEED Gold reprezintă unul dintre lucrurile proactive pe care AFI reuşeşte să le realizeze în beneficiul chiriaşilor săi.

„Rezultatul este un impact tot mai mic asupra mediului, lucru pe care compania noastră şi toată comunitatea IT&C își doresc să-l respecte. În plus, beneficiem de avantajele unor costuri reduse de funcţionare a operaţiunilor noastre din Bucureşti. Este în avantajul ambelor părţi implicate”, a mentionat Radu Grosu.

AFI Park 1 a fost prima clădire din ţara noastră care a primit certificarea LEED Gold din sistemul de rating pentru clădiri “verzi” LEED Core & Shell, urmată de AFI Park 2 şi AFI Park 3.