Slide

Stiri: Constructii

Clădirea de birouri AFI Park 3, finalizată după o investiţie de 20 milioane euro

13.01.2015

Cea de-a treia clădire de birouri din AFI Park a fost finalizată, în urma unei investiţii de 20 milioane de euro, conform anunţului făcut de AFI Europe România. Fiind cel mai nou şi mai avansat parc de afaceri de clasa A din Capitală, clădirea este închiriată integral de Endava și TELUS International, iar spațiile au fost predate chiriașilor în termenul stabilit.

“AFI Park are toate avantajele esențiale pentru a fi cea mai bună opțiune pentru multinaționale atunci când decid să-și deschidă un birou sau să se extindă în România. Având beneficii precum o amplasare excelentă, opțiuni de extindere, cele mai bune specificații tehnice și un mediu de lucru plăcut, desfășurarea non-stop a operațiunilor, proximitatea de AFI Palace Cotroceni și Universitatea Politehnica, o sursă excelentă de viitori angajaţi pentru companiile din sectorul IT&C și de tip BPO, AFI Park oferă totul”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Conform acestuia, AFI Europe continuă dezvoltarea complexului de birouri cu AFI Park 4&5 (32.000 metri pătraţi), clădire care urmează să fie livrată în trimestrul 4 al acestui an.

Construcția clădirii, care deţine 12.200 metri pătraţi a început în luna iunie 2013, lucrările fiind desfășurate de Danya Cebus, iar bugetul total a fost de peste 20 de milioane de euro.

AFI Park 3 a fost finalizată în termenul stabilit și în bugetul estimat, proiectul fiind finanțat cu un credit de 15 milioane de euro de la Banca Comercială Română.

AFI Park 1 și AFI Park 2 sunt primele clădiri de birouri din ţara noastră care au primit certificarea LEED Gold Core & Shell. Restul clădirilor din AFI Park sunt și ele în proces de a fi certificate LEED Gold.

Primele două clădiri au fost recent evaluate la 28 milioane de euro, respectiv 27,5 milioane de euro.

Per total, AFI Park include 5 clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafață închiriabilă de 70.000 metri pătraţi.