Stiri: Finante

Fonduri europene nerambursabile

AFIR: Sistemul on-line de primire a Cererilor de Finanțare este funcțional

18.04.2016

Sistemul on-line de primire a Cererilor de Finanțare pentru proiectele de investiții finanțate prin PNDR 2020 este pregătit și funcțional, astfel încât să permită derularea corectă a procesului de depunere on-line pentru sesiunea 2016, a anunţat Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Depunerea on-line a proiectelor de investiții finanțate cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 — 2020 va fi astfel asigurată prin intermediul paginii afir.info.

„Pentru a pregăti deschiderea sesiunii din anul 2016, AFIR a analizat funcționarea platformei on-line, făcând ajustările necesare, pe baza experienței din anul anterior. În prezent, sistemul on-line de primire a Cererilor de Finanțare pentru proiectele de investiții finanțate prin PNDR 2020 este pregătit și funcțional astfel încât să permită derularea corectă a procesului de depunere on-line pentru sesiune 2016”, conform reprezentanţilor Agenţiei.

Înainte de deschiderea fiecărei sesiuni, AFIR va opera actualizările și corelările sistemului on-line conform informațiilor specifice fiecărei submăsuri. Astfel, este necesară adaptarea sistemului imediat după stabilirea pragurilor lunare de calitate, a fondurilor disponibile, precum și a datelor de lansare a respectivelor sesiuni, care vor fi stabilite în cadrul Comitetului de Monitorizare pentru PNDR.