Dosare aprobate de AFM în noiembrie 2023

AFM a anunţat listele firmelor acceptate în programele Rabla şi Rabla Plus

27.07.2016

Listele persoanelor juridice acceptate şi respinse în Programul „Rabla” şi „Rabla Plus” 2016 au fost postate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu. Astfel, AFM a anunţat că s-a afişat rezultatul primei etape de evaluare și validare a dosarelor depuse de persoanele juridice în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional („Programul Rabla”) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic („Programul Rabla Plus”) 2016.

În această etapă, pentru „Programul Rabla” au fost analizate un număr de 115 dosare depuse de persoane juridice. Din acestea, 62 de dosare au fost acceptate pentru 312 autovehicule și 53 de dosare au fost respinse.

Pentru „Programul Rabla Plus” au fost analizate un număr de 4 dosare depuse de persoane juridice. Din acestea, 2 dosare au fost acceptate pentru 5 autovehicule și 2 dosare au fost respinse.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate şi respinse în programe sunt publicate pe site-ul AFM, la secțiunile aferente Programului „Rabla” şi „Rabla Plus” 2016.

Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programul „Rabla” şi „Rabla Plus” 2016.

Persoanele juridice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii începând de miercuri, 27 iulie 2016, în termen de 5 zile.

De asemenea, solicitanţii respinşi pot depune un nou dosar, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, până la data de 21 octombrie 2016.