Programul Casa Verde Fotovoltaice.

AFM panouri fotovoltaice 2019: Până când se pot depune dosarele?

11.10.2019

AFM panouri fotovoltaice 2019. Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat că a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice. Termenul limită de depunere este, așadar, până la data de 13 decembrie 2019.

AFM panouri fotovoltaice 2019. 230 milioane de lei

Suma alocată sesiunii de finanțare pentru acest an este de 230 milioane lei.

Finanţarea nerambursabilă acordată de AFM este în procent de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile. Însă, aceasta nu poate fi mai mare de 25.000 lei, inclusiv TVA, pentru fiecare sistem fotovoltaic care deserveşte o gospodărie.

Fondurile sunt acorde eşalonat. Acest lucru se efectuează în interiorul perioadei de valabilitate a contractului de finanţare şi pe măsura implementării proiectului.

AFM panouri fotovoltaice 2019. Scopul programului

Programul are următoarele scopuri:

  • creşterea eficienţei energetice
  • îmbunătăţirea calităţii
  • reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

Acest lucru se poate realiza, conform programului, prin producerea de energie electrică din surse regenerabile la locuinţele situate la cel puţin 2 km faţă de reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice şi prin reducerea utilizării combustibililor convenţionali.

AFM panouri fotovoltaice 2019. Cine poate depune dosare

Programul AFM privind instalarea de panoruri fotovoltaice se adresează unităților administrativ-teritoriale care se regăsesc în lista potenţialilor beneficiari pentru care se pot depune cereri de finanțare, numărul de gospodării şi sumele alocate acestora. Aceasta listă este publicată pe site-ul AFM.

Destinația fondurilor

În cadrul programului se alocă fonduri pentru cumpărarea și instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice care folosesc sursele de energie regenerabilă, nepoluante.

În cadrul unei sesiuni de finanţare, solicitantul poate depune o singură cerere de finanţare pentru o parte sau pentru toate gospodăriile cuprinse în lista potenţialilor beneficiari publicată pe site-ul AFM. Pentru fiecare gospodărie se poate obţine finanţare o singură dată.

Citește și Ce fonduri sunt oferite de stat pentru energia verde?

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “AFM panouri fotovoltaice 2019: Până când se pot depune dosarele?

  1. Pingback: Instabilitate politica Romania. Semne de alarma | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Unde se poate plati factura Hidroelectrica? | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.