Aforti Exchange a închis anul 2018 cu tranzacții intermediate de 67 milioane euro

12.02.2019

Aforti Exchange a închis anul 2018 cu tranzacții intermediate de schimb valutar de 67 milioane euro. Pentru anul 2019, compania plănuiește realizarea unor venituri de 200 milioane euro.

Aforti Exchange Tranzacții 2018

Anul 2018 a fost pentru AFORTI EXCHANGE un an care s-a încheiat cu tranzacții valutare intermediate în valoare de 67 milioane euro. Acesta a fost primul an complet de activitate al platformei originare din Polonia pe teritoriul României. Rezultatele au depășit estimările inițiale ale companiei. Aceste rezultate au fost obținute ca urmare a evoluției extrem de favorabile înregistrate în trimestrul 4.

„În ciuda numeroaselor incertitudini rezultate în urma anunțării de către Guvernul României a noilor măsuri fiscale la sfârșitul anului 2018, nu intenționăm să oprim sau să limităm planurile noastre de dezvoltare în România. Din punctul nostru de vedere, sectorul fintech nu a fost afectat la fel de puternic ca și băncile de introducerea noilor impozite și, prin urmare, nu este nevoie să ne revizuim planurile sau așteptările. În 2019, obiectivul nostru este să investim capital semnificativ în dezvoltarea platformei Aforti Exchange precum și să dublăm forța de muncă din România. Ne așteptăm ca toți jucătorii fintech, inclusiv competiția noastră, să facă același lucru, de vreme ce adoptarea serviciilor oferite de fintech-uri rămâne la un nivel relativ scăzut în România, lucru ce oferă multe oportunități pentru dezvoltarea afacerii”, a declarat Aleksandra Wodzisławska, CEO Aforti Exchange.

Aforti Exchange. Planuri 2019

În ceea ce privește anul 2019, AFORTI EXCHANGE ROMANIA urmărește intermedierea unor tranzacții care să însumeze 200 de milioane de euro. În ceea ce privește investiția preconizată, la nivel de grup, este estimată a se încadra în jurul a cel puțin 1 milion de euro. Această investiție va viza dezvoltarea mai multor linii de afaceri din România.

Priorități

Pentru AFORTI EXCHANGE, prioritățile vor fi reprezentate de dezvoltarea platformei online dar și extinderea echipei de vânzări. În 2019 compania intenționează să inaugureze un nou serviciu, cel de call-center. Recent, compania s-a mutat într-un sediu nou, din zona Aurel Vlaicu. Noul sediu dispune de posibilități de acomodare pentru până la 38 de angajați.

Dezvoltarea produselor

În noiembrie 2018, Grupul a anunțat că Aforti Finance IFN a primit avizul de la Banca Națională a României pentru a funcționa ca instituție financiară locală nebancară. Compania oferă împrumuturi antreprenorilor români și IMM-urilor. În 2019, compania are în plan introducerea de noi specificații tehnice menite sa creeze o experiență optimă pentru utilizatori.

„Extinderea echipei noastre este unul dintre cei mai importanți vectori ai creșterii planificate. Credem că prin introducerea unei componente de tele-sales în modelul nostru de afaceri, vom putea nu doar să generăm clienți noi, dar și să oferim clienților noștri actuali asistență în înțelegerea tuturor caracteristicilor pe care platforma noastră le pune la dispoziție. Recrutarea pentru noile posturi de tele-sales a început deja și ne-am propus să avem call-center-ul operațional până la sfârșitul lunii februarie”, a declarat Dorin-Claudiu Sterie, Country Manager, Aforti Exchange SA.

Citește și Daniel Cateliu se alătură echipei P3 în România ca Leasing and Development Manager

 

Citiți și despre: