Stiri: Finante

Aforti Finance Romania

Aforti Finance România a primit avizul BNR

01.11.2018

Aforti Finance România IFN S.A. a obținut, pe data de 31 octombrie 2018, avizul de a opera în România ca instituție financiară nebancară. Acordul a fost eliberat de către Banca Națională a României (BNR). Prin urmare, Aforti Finance este pregătită să înceapă operațiunile în ţara noastră.

Compania este parte a grupului financiar polonez AFORTI, al cărui lider, Aforti Holding, este listat pe piața NewConnect a Bursei de Valori din Varșovia.

Grupul este prezent deja pe piaţa românească prin intermediul fintech-ului Aforti Exchange. Aceasta este o platformă online de schimb valutar pentru IMM-uri care și-a deschis operațiunile în Capitală în octombrie 2017.

Aforti Finance România. Dezvoltare şi extindere

Strategia de dezvoltare și extindere geografică a grupului Aforti în întreaga regiune a Europei Centrale și de Est a fost stabilită în aprilie 2018.

Ţara noastră este prima piață externă în care Aforti Finance își va începe activitatea. Alte pieţe vizate sunt: Bulgaria și alte țări din subregiunea Europei de Sud-Est.

Aforti Finance România. Servicii

Serviciile de creditare oferite de Aforti Finance în România se adresează:

companiilor care caută metode optime de finanțare a planurilor de dezvoltare

antreprenorilor ce desfășoară activități curente

celor care acumulează capital pentru lansarea unor business-uri noi

Aforti Finance România. Etapele de dezvoltare pe piaţa locală

Urmând modelul implementat în Polonia, Aforti Finance va înființa, pentru început, un call center prin intermediul căruia consultanții specializați vor deservi microîntreprinderile și IMM-urile din toate sectoarele și industriile din România.

După aceea, în etapa următoare, compania are în plan să deschidă și alte sucursale în țară. De asemenea, Afoti Finance urmează să se concentreze pe dezvoltarea canalelor de distribuție externe.

Operațiunile Aforti Finance vor fi administrate de la sediul Aforti din Polonia. Însă, operațiunile în curs vor fi asigurate de prezența unei echipe locale dedicate ce va avea biroul la București.

Aforti Finance România. Ce spune conducerea companiei?

“Suntem satisfăcuți de rezultatele obținute de Aforti Exchange în primele 12 luni de operațiuni din România și suntem convinși că intrarea Aforti Finance pe piața românească ne va consolida și mai mult poziția, precum și recunoașterea pe piața locală. Vedem multe oportunități de creștere pe măsură ce economia românească se dezvoltă rapid iar mediul de afaceri este unul atât de robust. Cu toate acestea, accesul la capital poate fi îngreunat pentru antreprenorii locali. Considerăm că finanțarea IMM-urilor este o nișă puternică în România și avem ambiția de a ne diferenția de ceilalți jucători, oferind un spectru larg de servicii financiare, care constituie în totalitate un pachet valoros de servicii pentru întregul mediu economic și de afaceri din România” a declarat Klaudiusz Sytek, președintele Consiliului de Administrație al Aforti Holding.

Citeşte şi Angajatori de TOP București 2018: Peste 10.000 de vizitatori