Stiri: Constructii

Agenţiile imobiliare din România se dezvoltă după modelul Statelor Unite

21.12.2015

Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România (APAIR), în parteneriat cu National Association of Realtors (NAR), anunță lansarea unui program educațional adresat pieței locale de servicii imobiliare.

România este unul dintre primele state din Uniunea Europeană selectat de NAR, cea mai mare asociație profesională din lume, care beneficiază de implicarea directă a specialiștilor imobiliari americani.

Prima serie de programe s-a desfășurat în perioada 12 – 15 decembrie, în Capitală, și a vizat atât cursuri specializate pentru serviciile de reprezentare a vânzătorului, cât și pentru cele de reprezentare a cumpărătorului.

În cadrul programului, peste 100 de agenți imobiliari au acumulat informații pentru deservirea într-un mod profesionist și etic a vânzătorilor și respectiv cumpărătorilor de locuințe.

NAR este una dintre cele mai puternice instituții din SUA, cu peste 1.200.000 de membri. Asociaţia susține dezvoltarea serviciilor imobiliare profesionale, prin respectarea unui cod etic specific și a principiului de reprezentare a clienților.

“Suntem peste 60 de agenții imobiliare și continuăm procesul de dezvoltare profesională a agentilor imobiliari, cu ajutorul colegilor noștri din SUA, care ne aduc experiență imobiliară de peste 100 de ani. Succesul de care s-au bucurat cursurile de reprezentare creează o piatră de temelie la construirea unei piețe imobiliare oneste și transparente și ne încurajează să continuăm programele educaționale și în anii următori”, susține David Grigorescu, responsabil pentru programele educaționale în cadrul APAIR, principala asociație a agenților imobiliari din România și afiliată a NAR.

Unul dintre principalele obiective ale APAIR este ca toate agențiile membre să deservească clienții în mod corect și transparent și să împărtășească viziunea unei piețe imobiliare oneste. Cu scopul de auto-reglementare, după modelul american, în luna septembrie APAIR a înființat și două comisii în cadrul asociației: Comisia de Reclamații și Comisia de Etică și Standarde Profesionale.