Stiri: Agricultura

Agricola a investit 1,7 milioane euro pentru creșterea capacității de producție

18.08.2014

Compania Salbac, parte a Grupului de Firme Agricola, a finalizat o investiție de 1,7 milioane euro destinată creșterii capacității de producție a salamurilor crud-uscate cu 25%.

În prima jumătate a acestui an vânzările de salamuri crud-uscate Agricola au continuat ascensiunea semnificativă pe care o înregistrează constant în ultimii cinci ani. Comparativ cu 2009, până în 2013 volumele de salamuri crud-uscate Agricola crescuseră cu 88%, iar cifra de afaceri la această grupă de produse era cu 142% mai mare în aceeași perioadă.

„Acționăm în trendul impus de piață și de obiceiurile de consum și ne focusăm activitatea pe producerea și vânzarea salamurilor crud-uscate Agricola, unde ocupăm poziția de lider național din punct de vedere al cifrei de afaceri, cu o cotă de 17%. Ne dorim să consolidăm această poziție de lider, acesta fiind și argumentul principal care motivează investiția făcută”,  a declarat Grigore Horoi, președintele Grupului Agricola.

Noua linie tehnologică de fabricare a salamurilor crud-uscate a fost amplasată în fabrica de preparate din carne a companiei, are în componență noi tunele de maturare a salamurilor, depozite de produs finit și dispune și de o secție de feliere-vacuumare realizată în conformitate cu cele mai noi și mai riguroase standarde de calitate europene.

„Aici vom produce salamuri crud-uscate nemucegăite, în special Salamul Sinaia. Prima tonă din acest sortiment apreciat de consumatorii noștri a fost livrată deja din data de 11 august. Pe de altă parte, fabrica unde obținem Salamul de Sibiu este deja capacitată la maxim. Mizăm pe o creștere de cel puțin  10% a cifrei de afaceri în acest an, o cifră ambițioasă pentru o piață din ce în ce mai concurențială. Avem deja solicitări care ne angajează întreaga capacitate și avem încredere că vom dezvolta acest business urmărind cu rigurozitate cele două principii de bază care ne caracterizează: respectul față de consumatori și zero compromisuri în privința calității produselor noastre”, a arătat Angelica Șmil Bobouțanu, Directorul General Salbac.

Anul trecut, Salbac a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 88 milioane lei, în creștere cu 7% față de anul precedent.