Stiri: Stiri

Agricola, desemnată cel mai bun angajator din România în 2013

02.12.2013

La sfârşitul săptămânii trecute, Agricola Internaţional SA a fost desemnată cel mai bun angajator român în 2013, la categoria peste 1000 de angajaţi, ca urmare a studiului realizat de divizia de consultanţă în resurse umane Aon Hewitt.

“Cred ca este premiul care m-a bucurat cel mai mult în ultimii ani, iar Agricola a luat multe premii în această perioadă: pentru inovaţii de produse, pentru promoţii, pentru campanii de relaţii publice, pentru cel mai puternic brand din piaţa în care activăm. Acest premiu mă încântă pentru că toate reuşitele Agricola, în special în această perioadă grea, de criză, se datorează echipei Agricola, angajaţilor companiei, care au strâns rândurile, au învăţat, au inovat, au aplicat, au depus eforturi zi de zi. Acest premiu îi reprezintă pe toţi angajaţii Agricola deoarece oamenii sunt cea mai importantă resursă a companiei. Deşi distincţia ca atare ne onorează şi relevă nivelul ridicat de engagement al angajaţilor noştri, am mai spus şi repet acest lucru: încă nu reuşim să ne ridicăm la nivelul pe care îl doresc în ce priveşte recompensele acordate salariaţilor pentru munca depusă. Însă este un proces pe care il îmbunătăţim continuu”, a declarat Grigore Horoi, preşedinte Agricola Bacău.

Compania de consultanţă a realizat profilul angajaţilor în nouă ţari din Europa Centrală şi de Est: România, Bulgaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Lituania, Ucraina, Ungaria şi Rusia).

Astfel, Agricola are un nivel de «engagement» al angajaţilor de 65%, în timp ce în în România media la acest indicator este de 57%. Media ţărilor din Europa Centrală şi de Est este de 55%.

Pentru 57% dintre angajaţi, liderii companiei la care lucrează aceştia reprezintă modele care generează o viziune a viitorului. Acest fapt determină angajaţii să rămână în companie pentru o perioadă mai lungă de timp, iar în cazul Agricola acest procent este de 81%.

În plus, 71% dintre angajaţi Agricola sunt conştienţi de obiectivele companiei şi de contribuţia personală în performanţa generală.