Fonduri europene PNDR 2020.

Agricover Credit IFN primeşte un împrumut de 15 milioane de euro de la BEI

02.08.2016

Banca Europeană de Investiții (BEI) a acordat un împrumut de 15 milioane de euro companiei Agricover Credit IFN pentru a finanța proiectele de dimensiuni reduse implementate de IMM-urile româneşti din domeniul agricol. Acesta este primul acord încheiat în România în cadrul Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa (#investEU), lansat de Comisia Juncker.

Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, a declarat că anunțul făcut de BEI, de a furniza finanțare de tip capital de stat (seed finance) IMM-urilor românești din agricultură, oferă un binevenit impuls investițiilor, creării de locuri de muncă și creșterii economice în zonele rurale.

„Acest proiect ar trebui să funcționeze drept model de bază pentru cele similare, în așteptare, în întreaga Europă rurală”, a precizat Phil Hogan.

Agricover Credit IFN este, în prezent, singura instituție financiară din România axată în mod exclusiv pe finanțarea agricultorilor și a proiectelor lor, iar împrumutul de la BEI va ajuta la găsirea de soluții pentru lipsa finanțărilor necesare IMM-urilor agricole din România și va contribui, astfel, la mai buna utilizare a potențialului agriculturii românești.