Slide

Stiri: Agricultura

Rezultate Corteva semestrul 1 din 2023

Corteva: Agricultura de precizie contribuie la îmbunătățirea profitabilității fermelor

24.11.2020

Agricultura de precizie. Andreas Huber, Integrated Field Sciences Leader EMEA al Corteva, a prezentat efectele pozitive ale agriculturii de precizie în beneficiul fermierilor, în cadrul unui webinar organizat de BERD.

„Agricultura de precizie contribuie atât la îmbunătățirea profitabilității fermelor, cât și a sustenabilității agriculturii”, a declarat Andreas Huber, Integrated Field Sciences Leader EMEA al Corteva Agriscience, în timpul webinar-ului “Eficiența și sustenabilitatea bazate pe date în agricultura de precizie”, organizat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Agricultura de precizie. Tehnologia digitală

Conform acestuia, tehnologia digitală este esențială pentru a asigura creșterea producției globale de hrană fără a extinde suprafața arabilă în zona rezervațiilor naturale.

Din ce în ce mai mulți fermieri folosesc tehnologia de precizie pentru a-și optimiza operațiunile agricole, și totuși mai există încă percepția că această tehnologie este doar în beneficiul fermelor mari.

Aşadar, agricultura de precizie maximizează potențialul de producție al culturilor cu o cantitate exactă de input-uri agricole, a mai afirmat Andreas Huber, adăugând că aceasta asigură recolte stabile și reduce emisiile nedorite de pe terenul agricol.

Agricultura de precizie. Economie de timp

„Pe lângă beneficiul material direct al unor măsuri mai exacte de protecție a culturii și o fertilizare mai precisă, există si avantajul unei economii importante de timp și de muncă, obținute prin intermediul monitorizării culturilor de la distanță” a spus Huber.

Tehnologia de Precizie va juca, de asemenea, un rol important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră de pe terenurile agricole.

„Corteva are câteva proiecte – pilot pentru a cuantifica balanța de CO2 a fermelor prin intermediul aplicației Granular de management al fermei. Mai mulți fermieri din SUA au putut vinde deja credite de carbon pe o piață de CO2, pe baza balanței negative de CO2 a exploatației agricole, calculate prin acest sistem”, a spus Huber.

Agricultura de precizie. Provocări globale

Acesta a adăugat că este imperativ să avansăm această tehnologie, pentru a face față provocărilor globale precum emisiile de gaze cu efect de seră, calitatea apei și pierderea biodiversității.

„Dacă producțiile globale ar fi înghețat la nivelurile din anul 1992, ar fi fost necesar mai mult teren pentru a satisface cererea tot mai mare de alimente. Dacă din 1992 până acum nu ar fi existat progresul tehnic, am avea nevoie de teren suplimentar pentru a produce cantitatea de grâu pe care o consumăm astăzi. Tehnologia ne-a ajutat să evităm extinderea către rezervațiile naturale – și vom avea nevoie de încă un alt pas pentru a schimba productivitatea agricolă în anii care urmează”, conform specialistului Corteva.

Citeşte şi Evoluția afacerilor în 2020. Ce impact a avut pandemia?