Agricultura durabila - Corteva Agriscience

Jim Collins, CEO Corteva Agriscience: Cum se poate redresa economia în urma pandemiei?

04.11.2020

Agricultură durabilă. Redresarea economică în urma pandemiei de coronavirus necesită angajamentul mai multor națiuni de a se dedica mai intens agriculturii durabile, a afirmat Jim Collins, CEO Corteva Agriscience, în cadrul sesiunii Climate-Positive Agriculture in a Post-COVID World (Agricultură cu impact pozitiv asupra climei, într-o lume post-COVID) de la summit-ul virtual Financial Times Global Food Systems Summit.

Agricultură durabilă. Sustenabilitate

„Pentru cei implicați în domeniul agricol, este clar că am depășit perioada în care ne gândeam la sustenabilitate ca fiind doar o parte din afacerea noastră. Sustenabilitatea ESTE afacerea noastră. Îi putem servi mai eficient pe beneficiarii lanțului alimentar global re-evaluând fiecare aspect al afacerii noastre prin prisma durabilității”, a spus Jim Collins.

Jim Collins a descris calea aleasă de Corteva Agriscience pentru a-și realiza propriile obiective de sustenabilitate, definite în cadrul Obiectivelor de Sustenabilitate pentru 2030.

Agricultură durabilă. Obiective

Cele 14 obiective ale companiei, ce urmează a fi realizate în următorii 10 ani, au fost elaborate în jurul a 4 piloni-cheie:

  • obiective în beneficiul agricultorilor;
  • obiective în beneficiul terenurilor agricole;
  • obiective în beneficiul comunității;
  • obiective cu privire la operațiunile companiei.

Exemple:

• Comercializarea stabilizatorului de azot N-Lock pe piața europeană răspunde cererii de îmbunătățire a calității apei și de reducere cu 40% a emisiilor de gaze cu efect de seră cauzate de fertilizare.
• Investiții în soluții naturale privind protecția culturilor sau în produse biologice, tot mai cerute de piață.
• Parteneriatul britanic cu LEAF – grup ce sprijină agricultura ecologică – oferă trei ani de instruire, suport tehnic și mentorat pentru agricultorii ce își doresc să devină lideri în domeniul agriculturii durabile.

Agricultură durabilă. Reducerea emisiilor de gaze cu efect dnevoia e seră

În plus, Corteva Agriscience va anunța în iunie 2021 planul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră ce rezultă în urma propriilor operațiuni.

Jim Collins a împărtășit cu restul participanților faptul că pandemia a scos în evidență nevoia stringentă pentru o mai bună eficacitate a sistemului alimentar global.

„Orice situație de criză este asociată unei oportunități. În ultimele 10 luni, am avut discuții foarte la obiect cu privire la numeroase probleme urgente legate de dezvoltarea sustenabilă”, a declarat Collins. „Siguranța alimentară la nivel global. Fenomene meteorologice extreme. Tulburări sociale. Echitate economică. Și, desigur, însăși pandemia – toate acestea au dus la crearea unei platforme pe baza căreia agricultura să se axeze pe verigile-lipsă de mult ignorate ale lanțului alimentar global. Munca pe care o depunem în prezent ne va permite să facem schimbări care vor avea un impact pozitiv și pe termen lung asupra lanțului alimentar.”

Citeşte şi Cât aur deţine România şi cât valorează acesta?

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Jim Collins, CEO Corteva Agriscience: Cum se poate redresa economia în urma pandemiei?

  1. Pingback: Jim Collins, CEO Corteva Agriscience: Cum se poate redresa economia în urma pandemiei? – Reporter

Comentariile nu sunt permise.