Stiri: Agricultura

Agricultură experimentală prin fertilizare organică

15.10.2013

Compania Smithfield Ferme continuă testarea pe loturi experimentale de porumb hibrid în parteneriat cu Pioneer. Potrivit unui comunicat de presă pe o suprafață de 2 hectare din localitatea timișeană Jimbolia cultivată cu porumb hibrid Pioneer și fertilizată organic de către compania Smithfield s-a obținut pe una dintre parcele aproape 9 tone de porumb la hectar.

Pe lotul demonstrativ, productivitatea medie a fost de aproximativ 7,3 tone pe hectar, în condiţiile dificile ale unui an agricol 2013, cu perioade de precipitații abundente în primăvară și secetos pe timpul verii.

“Și anul acesta am reușit să obținem rezultate foarte bune, demonstrând încă o dată că fertilizantul organic provenit de la fermele Smithfield ajută la creşterea productivității culturilor de porumb”, a declarat Bogdan Mihail, Președintele Smithfield România.

Colaborarea dintre Smithfield Ferme şi Pioneer, derulată sub supravegherea Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Timiş, a început în urmă cu cinci ani, ca parte a programul Smithfield Ferme de promovare a agriculturii moderne, realizate cu ajutorul fertilizatorilor organici. Programul demonstrează fermierilor avantajele pe care utilizarea îngrăşămintelor organice o are asupra eficienţei culturilor, calităţii solului şi costurilor operaţionale ale agricultorilor. Smithfield Ferme oferă anual îngrăşământ organic pentru fertilizarea terenurilor din judeţele Timiş şi Arad.

Îngrăşământul organic provenit de la Smithfield Ferme este aplicat prin tehnici moderne de injectare şi scarificare, în baza analizelor agrochimice şi a planurilor de fertilizare care determină pentru fiecare parcelă de teren în parte cantitatea optimă de îngrăşământ necesară culturii. Aceste planuri şi analize sunt autorizate şi emise de către Oficiul pentru Studii Pedologice şi Agrochimice, şi respectă prevederile Codului de Bune Practici Agricole.